Foto: CarPix

Nya Porsche 911 i diket i Arjeplog

Det är spännande att vara bilspionfotograf. Ingen dag är den andra lik, men vissa dagar är spänningen verkligen på topp. Som i dag då en lastbil lastad med nya Porsche 911 åkte i diket.

Tidigare i dag strax utanför Arjeplog dök en lastbil upp. Vilken last den bar på var okänt till dess att det kom en kraftig vind som fick släpet att kana av den snorhala vägen och ner i diket. Släpet lade sig upp och ned och blottade den värdefulla lasten – två testbilar från Porsche på väg till eller från vinterns testverksamhet uppe i området.

Den ena bilen var nya Porsche 911 i skepnad av en så kallad mula, det vill säga inte den prototyp som vi visade er bilder på för en dryg vecka sedan.

Vår spionfotograf på plats rapporterar att båda bilarna förmodligen har gjort sitt och därmed kasseras. Medan bilarna och släpet fick ta ordentligt med stryk så var det turligt nog inget som skadade sig.

Det händer alltid något i bilspionbranschen, ibland grejer som är klart utöver det vanliga. Du kommer väl ihåg när vi visade er bilder på då kommande Lamborghini Aventador som kraschade in i en snövall när den missade en T-korsning – mitt framför spionfotografs kameraobjektiv.