Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110207-nya porsche 911110207-nya porsche 911110207-nya porsche 911
110207-nya porsche 911

Nya Porsche 911 – sista norrlandstesterna

Här har du det senaste om nya Porsche 911 inklusive en film från testerna i Norrland.

Spionbilder av nästa generation Porsche 911 (kommer att internbetecknas 991 och inte 998) har vi sett mängder av, så denna gång bjuder vi på lite film i stället.

I filmen ser vi två olika testbilar och båda kan vid en första anblick se ut som turboversioner, men Porsche vill helt enkelt spela oss ett spratt. Bilarna är med största säkerhet av modellversionen Carrera S med tanke på dubbelutblåsen bak. Luftintagen i framkant av bakskärmarna är klisterdekaler som ska förvilla. Likaså är strålkastarna och bakljusen övertejpade med transparent maskering för att återigen lura oss. Bakljusen kommer att ha en lite annorlunda utformning än i dag samt innehålla fler lysdioder. Strålkastarna kommer att vara mer upprätta än på dagens 911, dock svårt att se på filmen.

En tydligt förändring på 911:an och som inte går att maskera bort är sidobackspeglarna som får tillbaka sina klassiska placering, nämligen på själva dörrbladet och inte som i dag på sidorutornas framkant.

Interiört kan vi förvänta oss att mycket hämtas från Panamera, så som den kraftfulla och knapprika mittkonsolen som löper längs med framstolarna.

Under bakluckan kommer motoralternativen att utgöras av samma maskiner som i dag, det vill säga direktinsprutade boxersexor. Dock kan vi se fram emot än mer kraft än i dag. Exempelvis har dagens 911 Turbo 500 hästkrafter och 911 Turbo S 530 hästkrafter.

Ett rykte som har tagit fart den senaste tiden är att nästa generation 911 GT3 skippar den sexväxlade manuella lådan. Något som kan få Porsche-fantasterna att gå i taket. I stället sägs det att Porsche tänker ge 911 GT3 den snabbväxlande dubbelkopplingslådan PDK. Vill man fortsatt växla manuellt i en 911 GT3 får man uppgradera sig till RS-versionen då den ryktas få behålla sin manuella låda.

Nästa 911 GT3 kan komma att få effekten höjd till 480 hästkrafter, jämfört med dagens 435. Detta tillsammans med en drygt 90 kilo lättare konstruktion lär göra att Porsche 911 GT3 för första gången når under fyrasekundersgränsen vid acceleration 0-100 km/h.

När nya Porsche 911 visas upp för första gången vet vi ännu inte, men vi kan misstänka att det blir på hemmaplan i höst, med andra ord på Frankfurtsalongen i september.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

• 

• 

•