Foto: CarPix

Nya Porsche 911 Targa fångad omaskerad

Porsches tredje karossversion av nya 911 ska snart presenteras men vår spionfotograf har fångat nya 911 Targa på bild redan nu.

Få har väl missat att nya Porsche 911 har lanserats, både i coupé och cabrioletutförande, vilket betyder att det snart är dags för ytterligare en karossversion. Targa. Porsche är ganska förutsägbara på det sättet då det sällan rör sig om några revolutionerande förändringar. Detta är även orsaken till att denna 911 Targa i stort sett är omaskerad. Endast några få svarta tejpbitar döljer lite av bakljusen och vad det är för modellbeteckning, i övrigt är det produktionsutförande som syns.

LÄS MER: Vi kör Porsche 911 (992) 

Lösningen med targataket ser ut att i stort sett vara densamma som hos förra 991-generationen. En komplicerad sådan som kräver att i stort sett halva bakänden lyfts av för att det textilbeklädda taket ska få plats att fällas ner under den stora glasrutan. Med 991-generationen togs som bekant den klassiska Targa-looken tillbaka med båge och allt men i ett mer förfinat utförande. De tidigare Targa-versionerna fick en taklinje som inte riktigt lirade med coupéformen men det är inte fallet med denna då linjen i stort sett är densamma som hos den takbeklädda 911:an.

Foto: CarPix

Baserat på tidigare Targa-generationer kommer 992-generationen troligen också att erbjudas endast som fyrhjulsdrivna. Det vill säga Carrera 4, Carrera 4S och högst troligt även GTS. Det betyder turboladdade treliters boxersexor som levererar 400 respektive 450 hästkrafter. Exakt effektsiffra för GTS-versionen är i nuläget oklart men bör bli snäppet högre än hos 4S.

Foto: CarPix

Den knallgröna 911 Targa vi ser på bilderna är extrautrustad med bland annat keramiska bromsar, PCCB, vilket identifieras av de gula bromsoken. Bak sitter även sportavgassystem som kännetecknas av två stora ovala avgasutblås.

Officiell debut för nya 911 Targa kommer troligen att ske under bilsalongen i Frankfurt i september med marknadslansering under 2020 som årsmodell 2021.