Foto: Mark via Autojunk.nl

Nya Porsche Panamera avslöjad!

Porsche ska visa nya Panamera först nästa vecka, men redan nu kan vi till stora delar se hur den ser ut och vad som (inte) skiljer sig från nuvarande generation.

Den 28 juni är det tänkt att Porsche ska överraska världen med nya Panamera. Men överraskningsmomentet har till viss del förstörts tack vare två bilder som visar nya Panamera nästan helt omaskerad på en bensinmack någonstans i Tyskland. Bilderna har tagits av en Mark och publicerats på nederländska Autojunks hemsida.

Den enda egentliga maskeringen döljer inga direkt vitala grejer, det är mest Porsche-emblemet och den nytillkomna, tunna ljusrampen mellan bakljusen som inte syns. Just det som döljer sig under maskeringen har vi ju ändå redan sett i en av Porsches så kallade teasers.

Foto: Mark via Autojunk.nl

 Foto: Mark via Autojunk.nl

Som vi noterar är grundformerna från utgående generationen av Panamera kvar. Förändringar finns där, framför allt i aktern. Det handlar dock inte om någon total förvandling. Porsche går antagligen försiktigt framåt, Panamera generation ett har ju varit en säljstark modell hos företaget, även om siffrorna av förklarliga skäl har dalat de senaste åren.

Det sägs att nya Panamera ska få ett gäng nya motorer med bland annat en 550 hästkrafter stark V8 med dubbelturbo i Panamera Turbo och cirka 600 hästkrafter i Turbo S-versionen. Dieselalternativ kommer också att komma, så även någon form av hybriddrivlina.

På tisdag i nästa vecka får vi reda på mer. Teknikens Värld kommer att rapportera direkt från avtäckningen nere hos Porsche i Tyskland.

Jämförelse mellan nya och gamla Porsche Panamera. Ganska lika i fronten.
Jämförelse mellan nya och gamla Porsche Panamera. Baken bjuder på största förändringarna.