Foto: CarPix

Nya Renault Alpine testas – första bilderna

Det råder knappast någon tvekan om var konkurrensen finns för den kommande Caterhamutvecklade Renault Alpine. När vi nu ser första bilderna på bilen har den lånat en kaross från Lotus.

För det otränade ögat kanske det ser ut som en ombyggd, breddad, Lotus Exige. Men under skalet gömmer sig nya Renault Alpine, som fransoserna utvecklar i samarbete med brittiska Caterham. Att man gömmer bilen under ett Lotus-skal är säkerligen inte en slump – det brittiska märket finns bland bilens rivaler.

Under skalet vet vi att nya Alpine bland annat få stötdämpare från svenska Öhlins, och det var också vid deras testcenter på Nürburgring som bilen befann sig vid fotograferingen. Där hade den sällskap av flera andra bilar från Renault Sport, så som Megane och Clio RS. Rykten säger också att bilen kommer att få en mittmonterad 1,6-litersmotor på runt 270 hästkrafter.

Utvecklingsarbetet med nya Alpinemodellen är fortfarande i ett relativt tidigt skede, men räkna med fler spionbilder vad det lider, med riktig kaross och närmare produktion. Premiären sker förmodligen 2015, jämnt 20 år efter det att den senaste Alpinemodellen (Alpine A610) slutade tillverkas 1995.