Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Renault Megane ser ut att bli en snygging

Dagens Megane börjar bli till åren och Renault har därför planerat att visa upp nya generationen på Frankfurtsalongen i höst. Här är de första spionbilderna på nya Megane som prototyp.

Renault viktigaste modell, Megane, är för tillfället inne på sin tredje generation. Första generationen kom i mitten av 1990-talet som avlösare till Renault 19. Nuvarande kom 2008 och börjar med andra ord bli lite gammal och rynklig, även om den fortfarande ser fräsch ut. Det är dock snart dags för pension i och med att en ny generation är på intåg och världspremiären är planerad till bilsalongen i Frankfurt i september.

Redan nu kan vi visa bilder på nya Megane och trots ganska hård maskering ser vi tydligt att den blir något slankare än dagens. Framtill noterar vi en front som mer eller mindre ser ut att vara hämtad från nya Espace. Baktill noterar vi smalare bakljus än i dag, men räkna inte med att de klättrar uppåt längs C-stolparna som på MPV-storebrorsan (där är det dock D-stolparna som ljusen kryper upp längs).

Nya Megane baseras på en helt ny plattform som utvecklas tillsammans med Nissan. Maskinerna under huven kommer att motsvara dagens palett, både på bensin- och dieselsidan. En kombi kommer också, men räkna med minst ett halvår extra innan den dyker upp.