Foto: CarPix

Nya Smart Fortwo närmar sig – nya bilder

Vi har tidigare sett spionbilder av nya Smart Fortwo i form av en mula med Renaultkläder. På dessa nya bilder har dock vissa delar av Renaultdelarna plockats bort, och vi kan ana formgivningen på nya Fortwo.

De första spionbilderna på kommande generation av Daimlers mikrobil Smart Fortwo (den tredje generationen i ordningen) kom redan för ett drygt år sedan. Då var det en välmaskerad mula med Renaultdelar vi såg. Nu har utvecklingsarbetet gått framåt och på dessa nytagna spionbilder har vissa av Renaultdelarna fått ge vika för de delar som vi faktiskt kommer att få se på nya Smart Fortwo.

Framför allt rör det sig om fronten, som vi trots en relativt omfattande maskering kan se får drag av det vi kunde se på konceptbilen Smart Fourjoy nu senast i Frankfurt. Baktill ser vi ännu Renaultdelar, och det är faktiskt inte någon slump. Smart byggs redan i dag i Frankrike (om än nära den tyska gränsen), och till nästa generation kommer ”the french connection” att vara ännu tydligare – bottenplattan delas nämligen med nästa generation av Renaults småbil Twingo.

Plattformen kommer även att delas med nya Smart Forfour, som ju Fourjoy var en försmak av, och alla tre bilarna kommer att få bakhjulsdrift och svansmotor. El-, bensin- och dieselmotorer förväntas stå för framdrivningen, vilket ju även varit fallet för dagens Smart. Den nya modellen kommer troligen att växa en aning gentemot dagens modell, men skillnaden blir knappast överväldigande – just den kompakta storleken är ju ett av de tydligaste kännetecknen för Smart.

Nya Smart Fortwo förväntas premiärvisas vid bilsalongen i Genève i mars nästa år.