110726-mercedes-gl

Nya stora Mercedes GL

Mercedes släpper snart den nya versionen av sin storsäljande suv ML. Här är bilderna som visar att vi snart också kommer att få se en ny modell av den större GL.

Det är en tungt kamouflerad bil som vi fått in bilder på, men proportionerna och linjerna stämmer överens med den befintliga versionen av GL som kom 2005. 

Lamporna fram ser ut att komma att hämta inspiration från nuvarande E-klass med varselljus i moderiktiga LED-lampor. Även bak på bilen syns ett par LED-lampor, nytt från nuvarande GL. 

Fronten kommer få en bredare men inte lika djupgående grill, och precis som på nuvarande modell har den stora och centrerade Mercedes-stjärnan placerats så att ingen ska kunna missa den. 

Lite är sagt om motorer till den nya modellen, men en hel del kommer att hämtas från nya ML som premiärvisas i Frankfurt i september. 

Dieselmotorn i GL 350 kommer i så fall vara en tre liter stor V6 med turbo och leverera 258 hästkrafter och 619 newtonmeter. Instegsmotorn till ML heter 250 i modellbeteckning och är på 204 hästkrafter och 500 newtonmeter, och det är inte omöjligt att även den hittar ner i GL:s motorrum. Även en 3,5 liter stor bensinmotor på 306 hästkrafter/370 newtonmeter kan komma att finnas som motoralternativ till GL. En hybridmodell är också att vänta. 

Troligtvis kommer GL utrustas med Mercedes 7-stegade automatlåda.