Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Toyota Prius avslöjad under fotosession!

Nu kan vi med säkerhet slå fast hur nya Prius ser ut, innan Toyota har presenterat den. På våra spionbilder från USA ser vi tydligt de nya formerna och framför allt fronten.

Illustrationerna, eller vad man nu ska kalla dem, som vi visade er för en dryg månad sedan och som hade läckt ut via ett taiwanesiskt forum kan vi här och nu slå fast för att vara äkta vara.

Våra spionbilder i dag, tagna på långt avstånd i USA under en fotosession med nya Prius, visar tydligt att det är så här Prius ser ut. Den omaskerade fronten är identisk med de taiwanesiska bilderna. De svärtade C-stolparna är likadana och vecken längs med karossidorna stämmer till punkt och pricka. Det enda vi inte kan slå fast med exakt säkerhet är bakänden, men på våra spionbilder kan vi ändå se igenom maskeringen och där ser vi att bakljusen ser ut precis som på bilderna från förra månaden. Med andra ord har vi ingen anledning att tro att bakänden inte ser ut som på Taiwan-bilderna.

Våra färska spionbilder ovan och nedan bekräftar att det utseende som vi såg i juli (denna bild) stämmer.Våra färska spionbilder ovan och nedan bekräftar att det utseende som vi såg i juli (denna bild) stämmer.Våra färska spionbilder ovan och nedan bekräftar att det utseende som vi såg i juli (denna bild) stämmer.
Våra färska spionbilder ovan och nedan bekräftar att det utseende som vi såg i juli (denna bild) stämmer.

Nya Toyota Prius är större än sin föregångare. På längden har japanerna lagt till sju extra centimeter, dock utan att öka axelavståndet som fortfarande är exakt 270 centimeter, varken en millimeter mer eller mindre. Den har också blivit bredare med 2,5 centimeter, och på höjden är den 149 centimeter från topp till tå, samma som tidigare.

Med andra ord – vi kan räkna med att nya Prius bjuder på något bättre interiöra utrymmen än tidigare.

Drivlinan kommer att vara av samma typ som i dag, det vill säga en Atkinson-motor som samverkar med en elmotor. Dock kommer den att ha genomgått en rad olika förändringar för att kunna erbjuda åtta procents snålare gång samtidigt som effekten höjts till 145-150 hästkrafter i stället för dagens 136.

Nya Toyota Pris var egentligen tänkt att presenteras i våras, men ledningen för den japanska biljätten var inte nöjd med utseendet som fick göras om. Därmed blev det förseningar i utvecklingsprocessen och enligt uppgifter är premiären nu förlagd till bilsalongen i Tokyo i november.