Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101207-nya vw new beetle
101207-nya vw new beetle
101207-nya vw new beetle
101207-nya vw new beetle

Nya Volkswagen Beetle på film

I oktober kunde vi visa er de första bilderna på nya Volkswagen Beetle. Nu finns den även på film sedan en bilspionfotograf haft filmkameran med sig upp på Grossglockner.

Vi får se nedanstående film som ett komplement till de spionbilder vi visade er för ett par månader sedan då det är samma bil som plåtats och filmats på samma plats, nämligen Grossglockner. Bonusen med filmen är att vi får se nya Volkswagen (New) Beetle från några fler vinklar än tidigare.

Volkswagen Beetle av nuvarande generation har tolv år på nacken och det är med andra ord dags för avlösaren att presentera sig. Volkswagens stenhårda marknadsföring av bilen har redan påbörjats, flera månader innan avtäckningen. Härförleden presenterades bilen på Oprah Winfreys tv-show där man fick se dess silhuett bakom en vit skärm samt där Oprah på Volkswagens bekostnad delade ut 275 bilar av nya generationen. Dessa tokigheter kan du se på film nedan.

Nya Beetle kan knappast ses som något revolutionerande rent formmässigt. Bilen är i stället väldigt lik nuvarande generation, om än något tillplattad. Och sett till Oprah Winfreys publiks reaktioner när de får syn på nuvarande generationen på scenen är det klokt av Volkswagen att inte ändra allt för mycket. Bilen går väl fortfarande hem hos den stor massan i USA.

Plattformsmässigt är nya Beetle syskon till senaste generationen Golf. Det betyder att nya Beetle kommer att låna en stor del teknik från Golf, inklusive stora delar av motorpaletten. Golf finns ju också i en värstingversion kallad R. Om vi får se en Beetle R återstår att se, men via inofficiella kanaler ska det ha diskuterats just en sådan nere i Wolfsburg. En Beetle Hybrid lär också dyka upp om ett par år.

Vi tippar på att nya Volkswagen Beetle har världspremiär på Detroitsalongen om ungefär en månad. Bilen är ju poppis på den amerikanska marknaden. Om inte Detroit får den äran så lär det bli på Genèvesalongen i mars.

https://youtu.be/J-XnrTUA8IU?height=347&width=575https://youtu.be/BmaGrBs-gGA?height=347&width=575

Läs mer