Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Volkswagen Golf GTI TCR visar upp allt

I dag kan vi bjuda er på spionbilder innehållandes nya Golf GTI TCR, som Volkswagen har valt att köra runt med helt utan maskering.

En dag som denna, när solen skiner över Nürburgring, tar Volkswagen tillfället i akt att lufta nya Golf GTI TCR. Det rör sig alltså om den mer banorienterade variant av nya Golf GTI som presenterades tidigare i år.

Många kanske viftar bort bilen på bilderna som just nya Golf GTI, men då är det tränade Golf-ögat inte närvarande. För tar man en extra titt ser man skillnader i jämförelse med bilen som presenterades i februari. Skillnaderna är inte gigantiska, men de finns där precis på samma sätt som gamla GTI TCR skilde sig från vanliga GTI.

Frontens nedre del har ett stort och brett luftintag precis som på Golf GTI men de yttre partierna skiljer sig.

Bakpartiet är sig likt men den svarta plasten som ska se ut som en diffusor har en annorlunda utformning samtidigt som ändrören är aningen större än på vanliga GTI. Takvingen är även den annorlunda med en öppen yta mot karossen.

Annan takvinge än vanliga GTI, och nedre partiet skiljer sig också på några punkter, bland annat är ändrören något mer kaxigt utformade.Annan takvinge än vanliga GTI, och nedre partiet skiljer sig också på några punkter, bland annat är ändrören något mer kaxigt utformade.Annan takvinge än vanliga GTI, och nedre partiet skiljer sig också på några punkter, bland annat är ändrören något mer kaxigt utformade.
Annan takvinge än vanliga GTI, och nedre partiet skiljer sig också på några punkter, bland annat är ändrören något mer kaxigt utformade. Foto: CarPix

Under huven sitter samma tvålitersmaskin som med turbohjälp kommer upp i 245 hästkrafter i Golf GTI. I nya Volkswagen Golf GTI TCR räknar vi med att siffran skickas upp till 300 hästkrafter, baserat på det läckta dokument som vi såg i början av året. Det betyder tio extra hästkrafter i jämförelse med gamla GTI TCR.

Precis som tidigare står en sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda för kraftöverföringen till framhjulen. Räkna inte med att ett manuellt växlad alternativ lanseras.

Stora skivor, hålborrade så klart, och röda ok. Sportigt ska det vara.Stora skivor, hålborrade så klart, och röda ok. Sportigt ska det vara.Stora skivor, hålborrade så klart, och röda ok. Sportigt ska det vara.
Stora skivor, hålborrade så klart, och röda ok. Sportigt ska det vara. Foto: CarPix

Söker du fyrhjulsdrift och högre effekt är det inte Golf GTI TCR du ska titta på utan nya Golf R som vi hade spionbilder på här på teknikensvarld.se tidigare i år. 333 hästkrafter har nya R-varianten av modellen som namngett en hel bilklass.

Missa inte de 39 bilderna i galleriet nedan!