Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Volkswagen Golf R spinner loss på svensk snö

Så värst mycket hjulspinn är det förvisso inte, men det är i alla fall första bilderna där nya Volkswagen Golf R är helt naken. I princip ingen maskering döljer detaljerna vi vill se.

Nya Volkswagen Golf har haft premiär och vi var och körde den för första gången för några månader sedan. På senare tid har människors fokus flyttats en bit, mot högre effektsiffror. De bilar alla vill se nu är nya Golf GTI och nya Golf R. Sistnämnda, den hetaste av alla Golfar, kan vi nu visa bilder på. Bilderna, tagna utanför Arjeplog av våra eminente spionfotograf, visar halvkombiversionen av nya Golf R – nästan helt utan maskering.

LÄS MER: Vi kör nya Golf – och så bra är den

Så här ser en Golf R-rumpa ut. Foto: CarPix

Nya Golf R ser ganska snäll ut, den är precis som föregångaren lite av en ”halv-sleeper”. Men det är ändå tydligt att det inte rör sig om en standard-Golf. Fronten har större luftintag, hjulen fyller bättre ut hjulhusen och hålborrade, ventilerade bromsskivor tillsammans med blå bromsok tittar fram mellan de fem ekrarna på fälgarna. Baktill märker vi den diffusorliknande nedre delen av stötfångaren som omges av totalt fyra lite grövre ändrör. Just de parvisa ändrören är det som visuellt mest skiljer Golf R från de effektsvagare Golf GTI-alternativen, som vi också har att se fram emot under året.

Blå ok, hålborrare och ventilerade skivor. Foto: CarPix

På tal om effekt. För några veckor sedan dök en bild upp på sociala medier, en bild som visade Golf-prestandaversionernas olika effektsiffror. Längst till höger i bild såg vi ”Golf R 245 kW”. Det betyder att nya Golf R har 333 hästkrafter. Vi vågar nästan ta gift på att effekten hämtas ur Volkswagens populära EA888-maskin, det vill säga tvålitersbensinaren som suttit i R- och GTI-versionerna under flera år.

Ytterst lite maskering i fronten. Foto: CarPix

Bilen är förstås också fyrhjulsdriven, som en Golf R-bil ska vara. En kombiversion kan vi också tänka oss kommer, precis som med föregående generation. Den hade för övrigt 300 hästkrafter när den kom 2013/2014, pumpades under 2017 upp till 310 hästkrafter för att tappa till 300 igen när WLTP-omställningen trädde i kraft. Det skedde sent 2018.

Kanske vi får se nya Golf R avtäckas redan i vår, men räkna inte med att lanseringen äger rum förrän tidigast efter sommaren, förmodligen till och med senare under året.