Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Mau / CarPix

Nya Volkswagen Golf Sportscombi R försöker smälta in

Som en fjällräv i vinterpäls försöker nya generationen Volkswagen Golf R i kombiutförande göra sig svårupptäckt, men inget undgår vår spionfotograf.

I november i fjol stack den fram nosen – nya Volkswagen Golf R. Numera är det 320 hästkrafter och 420 newtonmeter som gäller i denna fyrhjulsdrivna busbil som sedan ett par månader tillbaka finns till salu hos de svenska VW-handlarna för 474 900 kronor och uppåt.
I dagsläget är det endast femdörrars halvkombi som är möjlig att beställa, men senare i år kommer prestanda-Golfen även att finnas som kombi.

Just denna prestandakombi, Golf Sportscombi R, har vår spionfotograf fått span på uppe i norra delarna av Sverige. Det är inte första gången modellen fastnar på bild, däremot är det första gången den är på bild utan maskering. Endast R-emblemen är tejpade för att bilen fortsatt verka lite hemlig.

Dragkrok!Dragkrok!Dragkrok!
Dragkrok! Foto: Andreas Mau / CarPix

De två extraljusen på taket ingår inte i ett Norrlandsutrustningspaket som Volkswagen tänker börja saluföra, däremot verkar vi kunna se fram emot dragkrok på tillvalslistan. Det skulle i så fall vara första gången en Golf R kan utrustas med kula för släpvagn. Tidigare har modellen inte varit typgodkänd för monterad dragkrok, även om det har funnits eftermarknadskrokar som inte har varit lagliga.

Under huven blir det förstås samma maskin som i halvkombin, det vill säga den 2,0 liter stora turbofyra som går under beteckningen EA888. I detta senaste utförande heter maskinen EA888 evo4 TSI och är densamma som finns i exempelvis Golf GTI, då med lägre effekt.

I halvkombin tillåter de 320 hästkrafterna 0-100-sprinter på 4,7 sekunder. Räkna med att kombin får vänta ytterligare en eller två tiondelar för att nå 100 km/h. Toppfarten är däremot densamma oavsett kaross – 250 km/h.
I Europa kommer Golf Sportscombi R att säljas med sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Skulle kombiversionen av någon anledning bli aktuell för nordamerikanska marknaden kommer man där att erbjuda även ett manuellt växellådsalternativ.

1 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
3 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
4 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix

Nya Golf Sportscombi har alldeles nyligen marknadslanserats och vi har redan haft den ute på ett tufft test mot tre konkurrenter från Hyundai, Kia och Seat. När R-versionen marknadslanseras återstår att se, men vi misstänker att presentationen äger rum inom de närmaste månaderna.

Vad nya Golf Sportscombi R kommer att kosta är inte svårgissat. Volkswagen har ett prispåslag för kombibilar på 10 000 kronor. Med andra ord bör Golf Sportscombi R kosta från 484 900 kronor.