Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Inget släp som förra gången.Inget släp som förra gången.Inget släp som förra gången.
Inget släp som förra gången. Foto: CarPix

Nya Volkswagen Tiguan ute i trafiken

För sju år sedan såg vi testprototyper av Volkswagen Tiguan köra upp och ned för österrikiska Großglockner. Nu är det dags igen, men denna gång är det kommande generation Tiguan.

I september 2015 var det världspremiär för andra generationen Volkswagen Tiguan, bara ett par veckor efter att vi hade visat er bilder på en maskerad testprototyp som drog ett släp upp för österrikiska alpvägar.
På samma vägar, sju år senare, har ännu en maskerad Tiguan synts till. Det är förstås nästa generation av Volkswagens populära suv som är ute och rullar för att samla in testdata till företagets ingenjörer. Släpvagnen har dock fått stanna kvar hemma i Wolfsburg.

Du kanske frågar dig varför Volkswagen bemödar sig att utveckla en ny generation Tiguan när de numera storsatsar på eldrift och har modernare alternativ som exempelvis ID.4? Svaret är ganska enkelt. Tiguan har, med god marginal, varit Volkswagens bäst säljande modell under de tre senaste åren och hela världen är ännu inte redo att välja bort en bensin- och dieseldriven suv till förmån för en elektriskt driven motsvarighet.

Fejkrör så det skriker om det. Bakljusen är maskerade för att se ut som dagens Tiguan-ljus.Fejkrör så det skriker om det. Bakljusen är maskerade för att se ut som dagens Tiguan-ljus.Fejkrör så det skriker om det. Bakljusen är maskerade för att se ut som dagens Tiguan-ljus.
Fejkrör så det skriker om det. Bakljusen är maskerade för att se ut som dagens Tiguan-ljus. Foto: CarPix

Vi kan ändå räkna med att tredje generationen Volkswagen Tiguan får eldrift i en eller annan form. Basmodellerna med bensin- och dieselmotorer lär vara mildhybrider och för den som vill se fler elektroner i rörelse lär en laddhybrid i ett par olika utföranden finnas. Kanske rentav en helt eldriven Tiguan finns på agendan. Den skulle i så fall bli lite av en konkurrent till just ID.4.

Testprototypen som har fångats på bild har Volkswagen försökt maskera för att se ut som dagens Tiguan. Under maskeringen döljer sig detaljer som inte är helt olika de vi i dag ser ut ID-familjen. Exempelvis vecket som böljar över bakskärm och en bit in på bakdörr, det påminner om hur det ser ut på ID.4 som visserligen låter vecket löpa hela vägen fram till framskärmen.

Interiörbilden är från en Tiguan-mula, men visar ändå sannolikt lite av vad vi har att vänta oss.Interiörbilden är från en Tiguan-mula, men visar ändå sannolikt lite av vad vi har att vänta oss.Interiörbilden är från en Tiguan-mula, men visar ändå sannolikt lite av vad vi har att vänta oss.
Interiörbilden är från en Tiguan-mula, men visar ändå sannolikt lite av vad vi har att vänta oss. Foto: CarPix

Interiören vi ser på bild här tillhör inte testprototypen utan en mula (ett tidigare skede i utvecklingen av bilen). Det vi ser skiljer sig kraftigt från dagens Tiguan som har sin infotainmentskärm integrerad i mittkonsolen. I Tiguan-mulan ser vi i stället en skärm av större storlek som är monterad lite mer fritt, ungefär som i ID-bilarna. Mätarhuset ser ut att vara integrerat i instrumentbrädan, inte monterat ovanpå.

Nya Tiguan bör presenteras under 2023 och kanske kan komma ut på marknaden under senare delen av året som årsmodell 2024.