Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya Volvo S60 – första bilderna!

Dagens Volvo S60 kom 2010, och nu är ett ansiktslyft på gång. Självklart var vår spionfotograf ute och lyckades fånga bilen på bild tidigare i dag – här är de första bilderna!

Hjulen rullar allt fortare i bilvärlden. Och även om dagens Volvo S60 fortfarande känns fräsch så har den, med sina tre år på nacken, snart blivit mogen för ett ansiktlyft. Och redan nu kan vi alltså visa de första bilderna på nya Volvo S60, fångade av vår spionfotograf på plats i norra Sverige.

På bilderna syns främst en kraftig maskering av frontpartiet, men under de stora täckande plastpartierna kan vi ändå skönja dragen av ett facelift liknande det som vi redan sett på kinesiska bilder av S80 och XC60. Detta innebär bland annat bredare grill och ett slopande av de ”extra” inre lamporna fram (som ju var ett signum för Volvos dåvarande chefsdesigner Steve Mattin).

Baktill är förändringarna, och således också maskeringen, mindre. Interiört märks ett nytt instrumentkluster, enligt modell hämtad från nya Volvo V40. Detta innebär en stor, centralt placerad digitalt mätare, flankerad av två mindre, och inte två lika stora bredvid varandra som i dag. Utöver detta kan vi även förvänta oss vissa uppdateringar av infotainmentsystemet, och eventuellt lite nya materialval.

Under skalet kommer annars det mesta vara sig likt, utan större förändringar. En ny typ av aktiva strålkastare kan dock tillhöra nyheterna. Mer av hur den ser ut under plasten lär vi få vänta på officiella bilder för att se, och de lär inte dröja mer än några veckor. Publik premiär för ansiktslyfta S60 blir i alla fall på bilsalongen i Genève i mars. Då får vi också de de redan nämnda ansiktslyften av XC60 och S80, samt förmodade ansiktslyft även av V70 och V60.