Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nyheterna hos BMW 5-serie facelift avslöjade

På färska spionbilder syns BMW 5-serie facelift med nya strålkastare och bakljus samt helt nytt instrumentkluster.

I jämförelse med 3-serie är dagens 5-serie gammal som gatan. I går var det tre år sedan sedanen presenterades och om drygt tre månader är det lika länge sedan som kombin – Touring – avtäcktes. Det betyder att 5-serie generation G30 (sedan) och G31 (kombi) är halvvägs kommen i livet och de båda ska uppdateras.

Vår spionfotograf har nu plåtat uppdaterade 5-serie Touring när den var tvungen att stanna vid ett rödljus någonstans i södra Tyskland.

En väldigt tydlig förändring som genast syns trots maskeringen är strålkastarna. De får ny form utan avsmalnande in mot mitten (grillen), sannolikt för att njurarna växer en hel del i storlek (kanske inte riktigt lika mycket som hos 7-serie i samband med uppdateringen). DRL-ljusen är helt nya och det är tydligt att BMW fjärmar sig från ”angel eyes”-tiden.

Nya bakljus. Notera placeringen av blinkersdioderna.Nya bakljus. Notera placeringen av blinkersdioderna.Nya bakljus. Notera placeringen av blinkersdioderna.
Nya bakljus. Notera placeringen av blinkersdioderna. Foto: CarPix

Vad som är nytt bak på bilen är svårt att se, förutom själva bakljusen. Om de har fått ny form återstår att se (sannolikt är det inte så), men en väldigt distinkt uppdatering är bakljusens ljussignatur. Bland annat är blinkersindikatorerna nedflyttade till nederkant av bakljusen.

Vi kan misstänka att bakre stötfångarpartiet, precis som det främre, innehåller en del mindre nyheter.

Ny instrumentering, men det som är mest intressant är uppmaningen mitt på ratten: "Täck över interiören!!!". Trots hela sex utropstecken glömde testföraren just det, att täcka över interiören.Ny instrumentering, men det som är mest intressant är uppmaningen mitt på ratten: "Täck över interiören!!!". Trots hela sex utropstecken glömde testföraren just det, att täcka över interiören.Ny instrumentering, men det som är mest intressant är uppmaningen mitt på ratten: "Täck över interiören!!!". Trots hela sex utropstecken glömde testföraren just det, att täcka över interiören.
Ny instrumentering, men det som är mest intressant är uppmaningen mitt på ratten: "Täck över interiören!!!". Trots hela sex utropstecken glömde testföraren just det, att täcka över interiören. Foto: CarPix

Bilderna på insidan av bilen, som togs vid ett senare tillfälle än vid rödljuset, visar att BMW Live Cockpit (och Plus- samt Professional-varianterna) fortsätter att ta plats i 5-serie (finns i produktion i dag sedan juli). Det betyder digitalt instrumentkluster samt ny, större infotainmentskärm med Operating System 7.0.

I övrigt ser insidan ut som tidigare.

Uppdaterade BMW 5-serie kan eventuellt komma att avtäckas senare i år, men troligtvis blir det i början av 2020.