Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nytt bevis: BMW M3 får enorma grillen

Det är i alla fall vad vi tror efter dessa nya spionbilder. Nya BMW M3 kommer med andra ord att väcka känslor på fler sätt än normalt.

Höstens följetong har varit den om BMW:s gigantiska reningsverk i fronten, alltså njurarna som utgör grillen. Det började med att BMW visade upp nya 4-serie som konceptbil på Frankfurtsalongen i början av hösten. Karossens fina linjespel kom helt i skymundan av just grillen – som var enorm i jämförelse med BMW:s andra modeller.

Kort därefter visade vi er spionbilder med nya 4-serie Gran Coupé och genom maskeringen kunde vi skönja motsvarande stora grill.

BMW Concept 4 som visades i Frankfurt i september.

Resten av årstiden har fokus legat på att nya M4 och sannolikt även nya M3 får den stora grillen. Att sistnämnda skulle få ta del av den, när vanliga 3-serie har små njurar, har ifrågasatts av många. Men då har de antagligen missat att BMW:s designchef Domagoj Dukec har antytt att M3 kan komma att se annorlunda ut i nosen för att få den att stå ut från vanliga modellserien.

För bara några veckor sedan dök det på Instagram upp en bild (se bild nedan) som var tagen i BMW:s fabrik. Bilden sades visa enorma grillen på… nya M3. Och så kan det ha varit, men det kan också ha rört sig om nya M4.

Bilden inifrån BMW:s fabrik som kom ut på Internet i oktober. Foto: instagram.com/wilcoblok

I dag har vi fått spionbilder på nya M3 som har tappat en del maskering sedan vi senast såg den. Att det är just nya M3 råder det ingen tvekan om, så när vi fick bilderna i vår inkorg spetsade vi genast ögonen på bilens front. Där upptäckte vi per omgående märkligheter.

Strålkastarna följer inte det utseende som vanliga 3-series strålkastare har. I stället påminner de, speciellt den del som vetter mot grillen, mycket om strålkastarna på den bild som dök upp på Instagram, alltså bilden ovan.

Nya BMW M3 har under huven nya S58-sexan som redan sitter i nya X3 M och X4 M. Där ger den 480 hästkrafter i standardutförande, i Competition-utförande är effekten uppskruvad till 510 hästkrafter. M3 får även m xDrive-fyrhjulsdrift som kan ställas in på olika sätt, bland annat kan man göra bilen enbart bakhjulsdriven för extra rolig körning. Foto: CarPix

Vidare ser vi att radarsensorn, som BMW alltid har monterad i mitten på framspoilern, är placerad åt vänster. Den är dessutom temporärt monterad.

Det ligger alltså en hund begraven där, så pass djupt att vi var tvungna att laborera med bilderna i ett känt bildbehandlingsprogram. Efter att ha ljusat upp bilderna träder konturen av framför allt höger njure i grillen fram.

Här har vi ljusat upp fronten för att vi ska kunna se vad som döljer sig bakom maskeringen. Klicka på bilden om du vill se den i större format. Foto: CarPix

I bilden ovan vi markerat det som ser ut att vara kromsargen som löper runt njurarna/grillen. Den yttre formen ser ut att vara väldigt lik den vi såg på konceptbilen i september.