Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Adam CabrioOpel Adam CabrioOpel Adam Cabrio
Opel Adam Cabrio Foto: CarPix

Opel Adam Cabrio – första bilderna!

Vill du se något som du inte sett förut? Kika då här för vi har de absolut första bilderna på Opels lilla Adam i cabrioletutförande.

Att det ska bli en version av lilla Opel Adam där taket kan ”rullas av” är inte helt okänt. I somras kom nämligen uppgifter om att Opel är på gång med en cabrioletversion och vi har redan sett minisuven Adam Rocks med just tygtak.

Uppgifterna från i somras kan nu sorteras in under kategorin trovärdiga eftersom vår spionfotograf har lyckats fotografera Opel Adam Cabrio – de första bilderna någonsin på bilen.

 I en snabb hast kanske man kan ta bilen på bilderna för en vanliga Adam, men tittar man lite noggrannare syns det att taket är lite väl buckligt och ojämnt. Taket är nämligen inte i plåt utan i tyg och här försett med maskering ovanpå.

 Opel Adam får samma tygtakskonstruktion som vi hittar på bland annat Fiat 500 C och Citroën DS3 Cabrio, det vill säga endast takytan blir fällbar medan sidor och bakruta förblir fasta. Ett gigantiskt soltak i tyg helt enkelt. Just bakrutan kan vi inte svära på är fast, men det ser så ut.

Motorerna från vanliga Adam förväntas ta plats i Adam Cabrio, inklusive den nya 1,0-liters SIDI-motorn med tre cylindrar och turbo som är kopplad till en sexväxlad låda.

Kanske, kanske Opel Adam Cabrio visas upp redan i Genève i mars. Troligast är dock att det blir Parissalongen i september.