Foto: CarPix

Opel Astra facelift på gång

Ute på den tyska landsbygden dök plötsligt Opel Astra upp med maskerad front, ett tecken på att en uppdatering är nära förestående.

Opels kassako, Astra generation fem (eller tionde om man räknar med Kadett), börjar närma sig mitten av sitt liv och en uppdatering är därmed högaktuell. En sådan är också på gång, det är våra spionbilder ett bevis på. På en väg någonstans i Tyskland dök den med maskering i fronten som inte är till för att skydda mot stenskott utan för att skydda bilen från nyfikna blickar.

De omaskerade strålkastarna ser likadana ut som på den Astra som säljs i dag. Om de förändras återstår att se, men små justering brukar biltillverkarna få till på ljuskällorna i samband med en generationsuppdatering.

Grillen är maskerad där Opel-blixten är placerad, men själva ”grillgallret” ser vi att det har en annan utformning än i dag. Även gallret i frontspoilern har lite annorlunda design och parkeringssensorerna har en annan placering. Parkeringssensorernas placering på stötfångaren är däremot densamma, de döljs bakom de stora ”håligheterna” under strålkastarna.

I övrigt är det svårt att sia om förändringarna i fronten, men dimljusen, som i dag är mer eller mindre rektangulära, förändras säkerligen. Kanske de blir runda för att med ett enkelt knep ge bilen ett nytt utseende.

Foto: CarPix

Resten av bilen är inte maskerad vilket kan vara ett tecken på att Opel satsar alla kort på just fronten, eller så har de inte hunnit speciellt långt med just denna prototyp.

Interiört kan vi se fram emot små justeringar, kanske främst teknikmässigt så som infotainmentsystemet och förarassisterande funktioner.

Även motorerna kommer att bjuda på några nyheter, men sannolikt inte så stora. PSA:s önskan om att trycka in fler av sina motorer i Opels modeller lär sannolikt inte drabba Astra vid uppdateringen utan för vid nästa generationsväxling.

Opel Astra facelift skulle kunna presenteras på bilsalongen i Paris i höst. I så fall skulle försäljningen kunna påbörjas om ett år eller till och med mindre än så.