Foto: CarPix

Opel Astra Sports Tourer facelift ute på tur

Bilder på uppdaterade Opel Astra har vi sett tidigare, det är dock första gången kombiversionen syns till. Förmodligen ett tecken på att Astra facelift befinner sig nära en lansering.

För drygt ett år sedan dök den plötsligt upp på tyska vägar – Opel Astra facelift. En vit bil med väldigt lätt maskering i fronten. Då misstänkte vi att den uppdaterade varianten av Opels populära C-segmentare skulle kunna premiärvisas under hösten. Nu vet vi att det inte blev så. Inte heller under våren har Astra facelift presenterats. Oddsen för att den visas senast i september, på Frankfurtsalongen, bör vara låga.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, låt i stället fokusera på vad vår alerta spionfotograf stötte på under en runda för ett par dagar sedan, nämligen Opel Astra Sports Tourer facelift. Kombiversionen är lika lätt maskerad som den femdörrars halvkombi vi såg förra året. Det är fronten som bjuder på nyheterna, åtminstone de exteriöra.

Foto: CarPix

I de få gluggarna i maskeringen noterar vi, precis som i fjol, nytt mönster i grillen. Känslan är att kromribborna som omger Opel-blixten får ny, lite mjukare utformning. Strålkastarna är delvis maskerade men ser väldigt snarlika ut dagens. DRL-ljussignaturerna är mer eller mindre identiska.

Stötfångarens nedre del är svår att greppa, men i och med att den är maskerad kan vi tänka oss att det händer något även på denna del av bilen. Exakt vad återstår att se, men tydligt är att spoilerns mittparti får ett annat ribbmönster. Av det lilla vi ser av dimljusen kan vi inte urskilja några större nyheter.

Foto: CarPix

Eftersom övriga bilen är omaskerad är det lätt att dra slutsatsen att PSA har gett Opel små medel att uppdatera Astra, vilket kanske inte är så konstigt egentligen. Denna femte generation Astra, som lanserades under hösten 2015, blev omedelbart en succé för Opel. Sannolikt lägger tyskarna och fransmännen mer energi på att uppdatera tekniken framför utseendet.