Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Corsa facelift 2015
Opel Corsa facelift 2015
Opel Corsa facelift 2015
Opel Corsa facelift 2015 Foto: CarPix

Opel Corsa facelift visar upp innandömet

Spionbilder på Opel Corsa facelift har vi visat er flertalet gånger, men det är första gången som vi kan visa er tydliga bilder på nya interiören som även den efterapar den som finns i lillebror Adam.

Opel satsar på att återigen uppdatera Corsa (generation D) då ekonomin har fått nästa generation att skjutas på framtiden. Under ett års tid har vi sett spionbilder på uppdaterade Corsa i omgångar, men aldrig tidigare har vi visat er (så här bra) bilder på interiören. Det kan vi däremot göra nu.

Precis som på utsidan hämtas design och lösningar på insidan från Corsas lillebror Adam. Vi ser att instrumentbrädan är utplanad och saknar puckeln i mitten som på Corsa i dag innehåller en informationsdisplay. I stället har denna display placerats under ventilationsutblåsen i mitten. Mittkonsolen är för Corsa helt ny och bredare, med samma utseende, knappar och vred som hos Adam.

 Mätarhuset är också nytt och antalet rundlar är nu två i stället för tre (den lilla bränslemätaren i mitten har försvunnit och ersatts med åtta små lampor som tänds och släcks på en linje, bredvid temperaturmätaren. Rundlarna för hastighet och varvtal har renare gränssnitt och har samtidigt dragits isär för att få plats med en större informationsdisplay mellan dessa.

När får vi då se Opel Corsa facelift på riktigt? Med tanke på att prototyperna har setts ute på test i över ett års tid ligger Genèvesalongen i mars nära tillhands vid en gissning. Men det skulle även kunna bli Parissalongen i oktober.