Foto: CarPix

Opel Corsa får ett facelift – härmar Adam

Egentligen, sett till den normala livscykellängden i bilbranschen, borde vi snart få en helt ny Opel Corsa. Det har dock inte Opel budget till, och därför får vi nöja oss med ett ansiktlyft, där Corsa härmar lillebror Adam.

Det är förvisso inte de första spionbilderna vi fått se på en ansiktslyft Opel Corsa, men bilderna är mer avklädda än tidigare – vilket visar att premiären trots allt närmar sig. Dessutom visar de tredörrarsmodellen, som vi inte sett tidigare.

Och nog är det på tiden med en uppfräschning. Dagens Opel Corsa kom redan 2006 och egentligen, med dagens snabba generationsväxlingar i bilindustrin, borde tiden vara mogen för en helt ny Corsa. Men Opel har ju som bekant inte de största ekonomiska resurserna, röda siffror har präglat GM:s tyska avdelning under en rad år, och i stället för att lägga pengarna på en ny småbil har man beslutat sig för att låta Corsa leva ytterligare ett tag.

Ansiktslyftet som nu är på gång anammar stilen som Opel satt på sin tuffa citybil Adam, med stor grill lite under strålkastarna. Baktill är förändringarna så små att man inte ens bemödat sig maskera dem. Under huvne kommer också en del små förändringar, vilket förbättrar förbrukning och koldioxidutsläpp. Det är ingen revolution det rör sig om, med andra ord.

Premiär? Om inte förr, så troligen på bilsalongen i Genève i mars nästa år.