Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Insignia faceliftOpel Insignia faceliftOpel Insignia facelift
Opel Insignia facelift Foto: CarPix

Opel Insignia facelift visar sig för första gången

Opel Vectras arvtagare Insigna är som modell nästan fyra år gammal och det är dags för en uppdatering. Omgjord front och akter, justerad interiör och finslipade motorer är vad vi har att vänta oss. Här är första bilderna.

Insignia är Opels tredje bäst säljande modell efter småsyskonen Corsa och Astra. På listan över de mest sålda bilarna under 2011 hamnade den i Sverige på plats 61 och sett över hela Europa på plats 28 (se hela topp 30-listan över Europas mest sålda bilmodeller).

 Opel Insignia, som 2008 tog över efter Vectra, håller på att genomgå en föryngringskur för att fortsatt matcha de europeiska bilköparnas krav på en modern bil. Vår spionfotograf, som har bytt kylan i Arjeplog till värmen (nåja) i södra Tyskland, stötte härom dagen på den ansiktslyfta versionen av Insignia och lyckades få en handfull bilder.

 Av dessa kan, tack vare maskeringen, vi utläsa att det är fronten och baken som uppdateras. Framtill handlar det om omgjord stötfångare och nya dimljus samt så tycker vi oss se att grillen är lite förändrad där ribborna är lite annorlunda jämfört med i dag. Svårt att utläsa om strålkastarna är förändrade, i så fall handlar det om små justeringar. Om Insignia facelift hinner ta del av den intressanta LED-matris-tekniken återstår att se, kanske dagens Insignia blir avlöst innan tekniken är mogen för marknaden.

 Baktill kan vi förmoda att maskeringen döljer uppdaterade bakljus och det ser ut som att stötfångaren har fått lite annorlunda form.

 Interiört kan vi skymta att det i bilen på bilderna ligger ett överdrag på instrumentbrädan. Ett överdrag som Opels testfolk drar över instrumentbräda, mätarhus och mittkonsol för att dölja någonting. En liten uppgradering interiört med andra ord. Kanske en ny layout med lite färre antal knappar?

 Under huven kan vi i dagsläget bara spekulera om vad gäller maskinella förändringar. Men vi kan nästan kallt räkna med att Opel optimerar Insignias motorer för att göra dem snålare och trevligare.

När ansiktslyfta Opel Insignia visas upp publikt vet vi inte, kanske det blir på Parissalongen i höst och därmed säljstart mot slutet av året eller i början av 2013.