Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080702-opel-insignia-halvkombi
080702-opel-insignia-halvkombi
080702-opel-insignia-halvkombi
080702-opel-insignia-halvkombi

Opel Insignia halvkombi kliver fram

För snart tre månader sedan presenterades en av årets mest omtalade bilar – Opel Insignia. Opel valde att visa sedanmodellen först, men nu är det dags för andra varianten av tre att träda fram. Insignia med femdörrars halvkombikaross har plåtats vid tester på Nürburgring.

De nya spionbilderna på Opel Insignia som femdörrars halvkombi är de bästa hittills. Och bättre blir det knappast. Bilen som nyligen körde varv efter varv på klassiska Nürburgring saknar helt maskering.

Vid en snabb blick kanske man inte ser så stora skillnader jämfört med sedanmodellen som blev officiellt presenterad i april. Spetsar man blicken mot bakpartiet ser man att det skiljer en hel del. Den vanliga sedanbakluckan finns inte, i stället har linjen över bakre delen av taket och bakrutan fått en mer plan avslutningsvinkel och bildar det klassiska hatchback-uttrycket. Den något omgjorda taklinjen kan eventuellt innebära att huvudutrymmet i baksätet har ökats marginellt jämfört med sedanen.

Både sedanmodellen och femdörrars halvkombin begår sin stora världspremiär inför publik under Londonsalongen om tre veckor. Den förmodade storsäljaren i Insignia-familjen, det vill säga kombiversionen (Caravan på Opel-språk), kommer först nästa år.

Till nya Opel Insignia, Vectras efterträdare, kommer det sju motoralternativ till en början. Det är fyra bensinmotorer med effekt från 115 upp till 260 hästkrafter. De svagare är fyrcylindriga medan den starkaste har en V6-motor. Tre turbodieselmotorer finns också tillgängliga – från 110 till 160 hästkrafter. Så småningom väntas också en OPC-version med 300 hästkrafter samt en snål och mer miljövänlig EcoFlex-motor. Konfigurationsmöjligheterna blir många tack vare sexväxlade manuella och automatiska växellådor samt fram- och fyrhjulsdrift.

Läs mer