090923-peugeot 408 2011

Peugeot 408 – första bilderna

Peugeot 407 börjar kännas gammal och ska snart avlösas av 408. Här är de första bilderna på bilen under rullande tester.

407, Peugeots bidrag i mellanklassen, har nästan sex år på nacken och det är hög tid för en ersättare i form av 408.

Vår bilspionfotograf har lyckats fånga ersättaren på bild, första gången bilen syns ute på väg. Tyvärr avslöjar dessa bilder inte speciellt mycket för oss då bilen är tungt maskerad. Däremot visar den sista bilderna i bildspelet nedan lite mer, en bild tagen i början av året. Där ser vi en trubbig nos och en grill som nästan för tankarna till Maserati. C-stolpen ser märkligt tunn ut.

Vad vi vet är att Peugeot 408, som använder sig av samma bottenplatta som nya Citroën C5, växer en hel del jämfört med 407. Axelavståndet lär bli en dryg decimeter längre än i dag och totallängden växer med liknande siffror.

Under huven blir det som brukligt från franska biltillverkare en rad olika bensin- och dieselmotorer. Vi kan också förvänta oss att se en dieselhybriddrivlina hitta ner under skalet enligt det koncept som redan visats i olika konceptbilar och som utvecklas i samarbete med Bosch.

Peugeot 408 kommer med största sannolikhet debutera på Parissalongen om exakt ett år. Kort därefter påbörjas försäljningen av bilen, då som årsmodell 2011.

Läs mer

Test och provkörningar