Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Porsche 911 Dakar har lämnat Sverige

Safari eller Dakar. Vad ska ”terrängversionen” av Porsche 911 egentligen heta? När bilen nu har lämnat Sverige och kyla för testrundor på Nürburgring tror vi oss veta att det blir Dakar.

Porsche är på väg att väcka liv i 911 med förhöjd markfrigång, så som det en gång såg ut när Porsche deltog i bland annat östafrikanska Safari-rallyt med specialmodellen 911 SC Safari. En av förarna hette Björn Waldegård. Han slutade på fjärdeplats i Kenya. Året därefter vann Waldegård rally-VM i en Ford Escort, men det är en helt annan historia än den du läser här...

Det är inte första gången vi visar er spionbilder med en förhöjd 911. Hösten 2020 bjöd vi på första bilderna. Många minns dessa i och med den märkliga cellplast som tryckts in i hjulhusen.
För bara ett par månader sedan såg vi bilen under vintertest i Norrland. Där noterade vi utöver förhöjd markfrigång även breda skärmar som sannolikt skvallrar om bredare spårvidd än hos vanliga 911. Vi såg också plastdetaljer som pryder bland annat skärmkanterna, typiskt för bilar ”som siktar mot terrängen”.

Nürburgring kanske inte är mest naturliga stället för en förhöjd Porsche 911 med skyddande plastdetaljer.Nürburgring kanske inte är mest naturliga stället för en förhöjd Porsche 911 med skyddande plastdetaljer.Nürburgring kanske inte är mest naturliga stället för en förhöjd Porsche 911 med skyddande plastdetaljer.
Komforten är säkert god men annan fjädring och hög däckprofil.Komforten är säkert god men annan fjädring och hög däckprofil.Komforten är säkert god men annan fjädring och hög däckprofil.
Exakt vilka motorer som blir aktuella återstår att se, men boxersexa kan vi slå fast att det blir.Exakt vilka motorer som blir aktuella återstår att se, men boxersexa kan vi slå fast att det blir.Exakt vilka motorer som blir aktuella återstår att se, men boxersexa kan vi slå fast att det blir.
1 AV 3
Nürburgring kanske inte är mest naturliga stället för en förhöjd Porsche 911 med skyddande plastdetaljer.
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
2 AV 3
Komforten är säkert god men annan fjädring och hög däckprofil.
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
3 AV 3
Exakt vilka motorer som blir aktuella återstår att se, men boxersexa kan vi slå fast att det blir.
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Nu har vi nya spionbilder på den annorlunda 911-modellen. Bilderna i sig ger inte så mycket mer information än att Porsche nu har bytt svenska vintervägar mot svart asfalt på tyska Nürburgring.

Däremot finns det nu ny information från annat håll, information av väldigt intressant karaktär som dessutom kommer från oväntat håll. Rallylegendaren och tvåfaldiga världsmästaren Walter Röhrl råkade förmodligen yppa en grej om modellnamnet som antagligen fick inblandade att sätta kaffet i vrångstrupen.

Skärmdump från Walter Röhrls Instagram för tre veckor sedan. Hans så kallade taggning är borta, men i kommentarsfältet syns fortfarande spåren. Vi har markerat med gult.Skärmdump från Walter Röhrls Instagram för tre veckor sedan. Hans så kallade taggning är borta, men i kommentarsfältet syns fortfarande spåren. Vi har markerat med gult.Skärmdump från Walter Röhrls Instagram för tre veckor sedan. Hans så kallade taggning är borta, men i kommentarsfältet syns fortfarande spåren. Vi har markerat med gult.
Skärmdump från Walter Röhrls Instagram för tre veckor sedan. Hans så kallade taggning är borta, men i kommentarsfältet syns fortfarande spåren. Vi har markerat med gult. Foto: Instagram

För några veckor sedan var Walter Röhrl på väg mot Arjeplog för att vara med vid testerna av denna nya modellversion av 911. Han passade då på att lägga ut några rader om det på Instagram. Han taggade inlägget med #911Dakar. Kort därpå försvann taggen med det avslöjande innehållet.
Var det ett misstag, var misstaget ”planterat” och kanske ett villospår? Det får vi reda på när Porsche väljer att officiellt berätta om bilen, men på senare tid, även innan Röhrls ”fadäs”, har det i Porsche-kretsar ryktats om 911 Dakar i stället för 911 Safari.

Vi vet ännu inte när Porsche ämnar presentera denna ”terräng-911”, men vi tror det blir någon gång under innevarande år vilket i så fall betyder att modellen som senast rullar ut på vägarna under 2023.