Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Porsche 911 Targa facelift – redan!

Generation 991 av 911 Targa, den som fått tillbaka äkta targabågen, har knappt hunnit levereras till kund. Ändå är Porsche redan ute och kör med den ansiktslyfta versionen. Vi har bilderna.

Senaste generationen Porsche 911 har hunnit bli tre år gammal och med dagens livscykler är det inte konstigt att vi redan nu ser prototyper ute på test bärandes detaljer som kommer i och med stundande facelift. Men 911 Targa av nuvarande generation är inte gammal på något vis. Den presenterades i januari, vi provkörde den alldeles nyligen och nu i sommar påbörjades kundleveranserna. Med andra ord borde den ansiktslyfta versionen vänta på sig. Men icke.

Vår alltid lika alerta spionfotograf fick tidigare i dag sikte på en svart 911 Targa som var ute och körde. Genom sitt objektiv fick han syn på saker som gjorde honom paff. Bilen visade upp samma förändrade detaljer som 911 Carrera tidigare visat upp. De nya stötfångarna, nya fronten med aktiva luftkanaler, nya dörrhandtag och inte minst nya strålkastare och nya bakljus. Det mesta maskerat förstås.

Så här ser 911 Targa ut i dag när taket fälls ned.Så här ser 911 Targa ut i dag när taket fälls ned.Så här ser 911 Targa ut i dag när taket fälls ned.
Så här ser 911 Targa ut i dag när taket fälls ned. Foto: Daniel Frodin

Kan detta betyda att 911 Targa generation 991 ska få nytt utseende redan nästa år? I så fall skulle det vara någon form av världsrekord i uppdateringstakt inom bilvärlden. Vanliga 911 i uppdaterat utförande ryktas vara ämnad för bilsalongen i Los Angeles i november. Hur det blir med den saken återstår att se, men det kan mycket väl stämma.

En annan grej är att de nya detaljerna och förändringarna sägs vara så massiva och många att Porsche funderar på att lansera ansiktslyftet som en helt ny generation. 992 i stället för 991.2.