Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080519-baby-cayenne-nej
080519-baby-cayenne-nej
080519-baby-cayenne-nej
080519-baby-cayenne-nej

Porsche dementerar lill-Cayenne

Trots att färska spionbilder nyligen dök upp på en Cayenne i mindre format, så dementerar Porsches marknadschef att företaget just nu utvecklar en suv som är klassen mindre än nuvarande Cayenne.

Klaus Berning, marknadschef på Porsche, berättade nyligen för tyska motortidningen Auto Motor und Sport att företaget inte alls har diskuterat att ta fram en mindre suv för att möta konkurrenternas nya tillskott Audi Q5, BMW X3 och Mercedes GLK. Att det skulle pågå en utveckling av en ”baby-Cayenne” stämmer inte alls enligt Berning. I stället sägs all fokus ligga på utvecklingen av fyrdörrarscoupén Panamera. Att samtidigt utveckla och producera ytterligare en ny modell skulle helt enkelt bli för mycket för företaget.

Om det nu inte var en ny mindre suv från Porsche som förra veckans spionbilder visade, vad var det i så fall? Märkligt vore det om Porsche inte följer upp en av sina största succéer någonsin – Cayenne – som till stor del är anledningen till Stuttgart-tillverkarens fina försäljningssiffror förra året. En mindre suv hade helt enkelt passat företaget som handen i handsken i och med att efterfrågan på mindre suvar ökar allt mer, speciellt nu när de tre främsta tyska konkurrenterna har var sin modell att erbjuda.

Läs mer