Foto: CarPix

Porsche Macan och Macan Turbo helt avklädda

Premiären för Porsches ”lill-suv” Macan är nu inte långt borta. Dessa bilder, som vår spionfotograf tog i dag, visar tester med förseriebilar som nästan helt saknar kamouflage.

Det har pratats länge om att Porsche har haft en liten suv, i storleksklassen under Cayenne, på gång. Ryktena har bekräftats av spionbilder, och även av Porsche själva. Och nu är premiären för ”lill-suven” Macan inte långt borta. Det visar dessa nytagna spionbilder.

På bilderna är bilen helt avklädd från de maskeringar som vi brukar se normalt sett på spionbilder. Endast tunna klistermärken täcker strålkastare och baklampor. Dessutom är bilarna inte i den sedvanliga testfärgen svart, utan i en grå kulör, vilket berättar att det är färdiga förseriebilar det rör sig om. Både vanliga Macan och Macan Turbo har siktats, där Turbomodellen har en mer argsint gapande front och fyra avgaspipor baktill.

Designmässigt ser vi att Macan hämtar mycket från just storebror Cayenne, och nog gör sig formspråket ganska bra även på den kompaktare karossen hos Macan? Produktionen av Porsche Macan kommer också att vara förlags i Porsches fabrik tyska Leipzig, jämte just Cayenne. Bottenplattan Macan vilar på kommer även till användning i andra delar av Volkswagen-Porschekoncernen, och då specifikt nästa Audi Q5.

Trolig premiär för Macan S och Macan Turbo blir på bilsalongen i Los Angeles senare i höst, programmet lär så småningom fyllas på med både hybridvarianter och fyrcylindriga (!) modeller.