Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsche Macan
Porsche Macan
Porsche Macan
Porsche Macan Foto: CarPix

Porsche Macan visar upp sig i Sverige

För första gången är en prototyp av Porsche Macan, Cayennes lillebro, ute på vintertest. Med andra ord är det första gången som den lilla suven visar upp sig på svensk mark.

Porsche Macan, tidigare känd under arbetsnamnet Cajun (Cayenne Junior), har dykt upp i norra delarna av Sverige eftersom det är dags för vintertest, ett tecken på att utvecklingen av modellen är på väg mot sitt slut. Macan har besökt Sverige tidigare men då var det en mula med Audi Q5-kaross. Nu är det produktionskarossen som syns, även om Porsche har gett den en viss förklädnad för att nyfikna ögon ska ta den för en Cayenne.

 Att den förra vintern såg ut som en Audi Q5 är ingen slump. Porsche Macan blir syskonbil med nästa generation Q5. Stora delar av arkitekturen kommer att delas mellan de båda. Dock har Porsche betonat att Macan kommer att vara en äkta Porsche, ingenting annat. Detaljer som är gemensamma är hos Macan finslipade och förändrade för att ge bilen den karaktäristiska Porsche-känslan vid körning och upplevelse.

 Motorerna kommer även de att – i stort sett – vara gemensamma för Porsche Macan och Audi Q5. Då Macan är en mindre bil än Cayenne blir motorerna därmed också vara mindre volymmässigt. För första gången på bra länge kommer vi alltså att få se fyrcylindriga maskiner i en Porsche. Dieslar och bensinare med två liters slagvolym. Men även sexcylindriga bensin- och dieselmotorer på 3,0 liter varav förstnämnda kommer att förses med dubbelturbo för att ta plats i Macan Turbo.

 Macan Hybrid lär också vara aktuell som ett komplement till Cayenne S Hybrid och Panamera S Hybrid.

 Vi har tagit fram två illustrationer (se nedan) som visar hur Macan skulle kunna se i sin slutgiltiga form. I korta ordalag en Cayenne i mindre format med lite slankare linjeföring. Interiört blir Macan snarlik det vi ser i dag i Cayenne och Panamera, det vill säga en dominant mittkonsol med stor skärm högst upp. Bild på interiören ses i spionbildsgalleriet nedan.

 Porsche Macan ska byggas i Leipzig i samma fabrik där Cayenne byggs sedan 2002. För att få plats med Macan i produktionslinan har Porsche investerat närmare fem miljarder kronor. Produktionen ska köras igång under 2013, förmodligen under andra halvan. Världspremiär där Macan visas upp för första gången blir med all sannolikhet på Frankfurtsalongen i höst.