Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080218-porsche-panamera
080218-porsche-panamera
080218-porsche-panamera
080218-porsche-panamera

Porsche Panamera i närbild

Bilder på Porsche Panamera har översvämmat redaktionen den senaste veckan. Bilderna vi fastnade för kommer från en läsare som tog dem uppe i Östersund när bilarna vintertestades.

Än så länge har Porsche inte klätt av all maskering på sina Porsche Panamera som är ute och rullar runt om i världen. Bilarna, 10-15 stycken till antalet, som fotades av Jesper Nilsson utanför Östersund är inget undantag. Men med de nya bilderna ser man formerna ännu lite bättre jämfört med tidigare spionbilder. Slutsatser man kan dra genom att titta på de olika bilarna är att Panamera verkar få storlekar på bakvingen, där den större varianten kanske blir av fast typ i slutändan.

Det är nästan så att man misstänker att Porsche ställer upp sina bilar för plåtning, i och med att vår spionfotograf har fått möjligheten att gå så nära bilarna där de står uppradade. En del av marknadsföringen av Panamera antagligen. Detsamma gäller de nya spionfilmerna som figurerar på nätet nu, där har spionfilmaren plåtat samma bil på samma ställe gång efter gång, inne i städer, precis som i en reklamfilm. Porsche söker väl uppmärksamhet till bilmodellen inför Genèvesalongen? Behövs det verkligen? Bilen är ju en av de mest spionfotograferade det senaste året.

Bilen blir Porsches andra modell med fyra dörrar, Cayenne var först ut. Panamera kommer att bestyckas med en hel rad effektstarka motorer, från V6-motorer till V8 med och utan turbo. Värstingen får 560 hästkrafter. Så småningom kommer även en hybridversion med samma teknik som den hybrid-Cayenne som vi tidigare skrivit om.

Konkurrenterna blir så klart effektstinna fyrdörrarsmodeller från Audi, BMW och Mercedes. Från Storbritannien kommer hotet från Aston Martin Rapide, en linjeskön fyrdörrars sportvagn.