Foto: CarPix

Porsche Panamera Kombi kommer 2017

Shooting Brake eller Sport Turismo. Exakt vad kombiversionen av nya generationen Panamera får för namn vet vi inte, men att den kommer nästa år kan vi vara tämligen säkra på.

Porsche Panamera är till åren kommen. Den kom 2009 och genomgick en föryngringskur under våren 2013. Således är modellen sju år gammal och klockan klämtar i allra högsta grad. På Parissalongen i höst kommer en helt ny generation att ha publik världspremiär i Porsches monter. Vad som inte kommer att stå i montern är kombiversionen som för första gången fångades på bild på Nürburgring för några veckor sedan (bilderna du ser här).

Porsche Panamera Shooting Brake, eller Panamera Sport Turismo om vi använder oss av namnet som Porsche gav konceptbilen i Paris 2012, uppges presenteras under 2017. Förmodligen strax efter marknadslanseringen av vanliga ”halvkombiversionen” av Panamera som äger rum i början av året.

USA kommer dock att få vänta lite på Panamera-kombin, detta enligt Porsches USA-chef Klaus Zellmer som menar att hans kunder måste ha lite extra tålamod i väntan på den mer praktiska modellenversionen.

Konceptbilen Panamera Sport Turismo som visades i Paris hösten 2012. Shooting Brake-versionen som snart kommer baseras till stora delar på konceptbilen.

En annan praktisk grej som Porsche sägs fila på är baksätet som i dag utgörs av två fåtöljer åtskilda av en knappfylld mittkonsol. I USA efterfrågas nämligen ett mer familjevänligt baksäte av konventionell typ. Om detta hela baksäte blir verklighet får vi förmoda att Porsche placerar det, som extrautrustning, i både halvkombi- och kombiversionen.

Porsche Panamera Shooting Brake kommer att bjuda på samma motorer som sitt mindre praktiska syskon, det vill säga bensin- och dieselmotorer samt en laddhybridvariant.