Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070711-porsche-panamera070711-porsche-panamera070711-porsche-panamera
070711-porsche-panamera

Porsche Panamera på nära håll

Det har redan figurerat ett antal spionbilder på Porsches kommande prestandabil med fyra dörrar. Nu kan vi visa de hittills bästa bilderna på Panamera som får en bra bit över 500 hästar i toppversionen.

På tidigare bilder med Porsche Panamera har vi sett en ganska tungt kamouflerad bil med egendomliga former. På dagens bilder ser vi nu att Porsche inte ägnat lika mycket tid åt kamouflaget, även om formerna fortfarande ser något egendomliga ut. Det kanske är Porsches sätt att lura alla bilspioner!?

Panamera ser ut att få utdragna strålkastare som går upp längs med framskärmarna. Skiljer sig alltså från dagens Porsche 911 med sina svagt ovala strålkastare. Baktill ser vi att ljusen har en utformning som mer liknar Caymans diton än 911:ans.

Vingen monterad bak lär vara oäkta. Troligtvis kommer produktionsfärdiga Panameran att ha en downforce-vinge likt de som sitter på Cayman och Boxster.

Porsche Panamera kommer att konkurrera med till exempel Mercedes CLS och Maserati Quattroporte. Den kommer inte att bli en slö glidare då motorerna förväntas bli desamma som erbjuds i Cayenne. En turbomatad V8-motor med runt 560 hästkrafter (mer än Cayenne Turbo), en mer ekonomisk V6 och en hybridmotor som utvecklas av Volkswagen.