Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix / Teknikens Värld

Porsche Taycan som kombi allt närmare lansering

Eldrivna Porsche Taycan kommer som kombi, både med och utan plastdetaljer för att tuffa till utseendet. Nu har vår spionfotograf fångat bilen utan maskering.

Att Porsche har en kombiversion, eller shooting brake om man så vill, av eldrivna Taycan på gång vet vi sedan tidigare och nu har vår spionfotograf levererat bilder som skvallrar om att en lansering kan vara nära.

Det var under Genèvesalongen 2018 som Porsche visade upp en kombiversion av konceptbilen Mission E, modellen som kom att döpas till Taycan och som täcktes av hösten 2019.

Foto: Carpix / Teknikens Värld

Konceptet kallades Cross Turismo och gjorde namnet till rätta då den hade svarta hjulhuskanter, höjd markfrigång och andra attribut för att kvala in som cuv – cross utility vehicle.

Bilderna som vår spionfotograf nu presenterar visar en bil med samma kaross men utan just de där attributen. Det pekar på att kommande kombiversion av Taycan i så fall även kan komma i ”vanligt” utförande, förmodligen då kallad Sport Turismo som kombiversionen av fyrdörrarsmodellen Panamera som lanserades 2017. Möjligen kan det också vara så att Cross Turismo kan fås utan svarta plastbitar.

Foto: Carpix / Teknikens Värld

Det vi vet är i alla fall att kombiversionen av Taycan kommer med samma fyra alternativ av drivlinor som urmodellen: 4S, 4S Performance Battery Plus, Turbo och Turbo S.

Att en lansering ligger nära är högst troligt. Dels för att bilen på bilderna här saknar maskering men även det faktum att den egentligen redan skulle ha presenterats om det inte var för coronavirusets framfart. Porsche själva menar dock urmodellen är så populär att man tvingas skjuta på nylanseringen till efter årskiftet