Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080529-maserati-quattroporte
080529-maserati-quattroporte
080529-maserati-quattroporte
080529-maserati-quattroporte

Quattroporte laddar för konkurrens

Pininfarina-ritade Maserati Quattroporte kom 2004 vilket betyder att bilen nu nått halva sin livscykel. De senaste bilderna visar den ansiktslyfta italienaren runt Maranello och väntas nå kunderna i början av nästa år.

Maseratis direktörsvagn Quattroporte ska leva kvar i minst fyra år till och kommer inom en snar framtid att få tuff konkurrens från Aston Martin Rapide och Porsche Panamera. Därför har italienarna under senaste tiden jobbat febrilt för att ytterligare förädla bilen.

Skillnaderna jämfört med dagens modell kommer inte att bli enorma, snarare tvärtom. Som vi (inte) kan se på bilderna är det främst nosen och baken som uppdateras. I fronten sägs det att grillen ska få mer drag av sportbilen GranTurismo och kan betyda att Quattroporte får ta del av de sportigare vertikala ribborna. Luftintagen kommer att bli en aning större vilket kan vara ett tecken på att en ny vassare direktinsprutad motor får plats under huven. En motor som med stor sannolikhet kan relateras till den som finns i nydebuterade Ferrari California.

Kamouflaget bak på bilen är till för att dölja de nya LED-lamporna för att få ett moderna stuk på bilens ansikte bakåt. Många spekulerar i att det tredje bromsljuset kommer att flyttas från bakrutan till bakluckan, strax ovanför handtaget. Det tror inte vi, för det ska mycket till innan Maserati tar bort sitt klassiska emblem från den positionen (därav tejpen som döljer alla logotyper).

Inuti Quattroporte kommer det med största sannolikhet att bli en del småuppdateringar, dock kommer man att känna igen sig från tidigare modellen. Ett större materialurval och möjligtvis en mer omfattande utrustningslista blir nyheterna.

Bilen kommer att visas upp på Parissalongen i oktober.