Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Range Rover Sport Coupé visar upp sig

För åtta år sedan lanserade BMW sin X6, en crossovercoupé med plats för fyra. Det tog ett tag, men nu har vår spionfotograf fångat JLR:s konkurrent till X6 och Mercedes GLE Coupe - Range Rover Sport Coupé.

Taklinjen bak på bilen är fortfarande maskerad, men när man ser den från sidan eller bakifrån kan man tydligt se att bakluckan sluttar mer, vilket ger ett mer coupé-aktigt utseende. Trots att hela bilen är maskerad kommer Sport Coupé till stor del likna vanliga Range Rover, både på insidan och utsidan. Bortsett från den förändrade taklinjen kan vi dock förvänta oss att en del förändringar kommer att göras på fronten av bilen.

Utöver förändringarna på utseendet kan vi förvänta oss att få ett bredare utbud av motorer. Minsta motorn kommer troligtvis vara en 2,0-liters fyrcylindrig motor, medan den starkaste kommer att bestå av en 5,0-liters V8 i SVR-versionen av bilen. 

På sidan kan vi se en liten skylt där det står ”2016”, men låt er inte luras. Lanseringen av Range Rover Sport Coupé kommer att ske först under andra halvan av 2017.