Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070907-laguna-coupe070907-laguna-coupe070907-laguna-coupe
070907-laguna-coupe

Renault Laguna Coupé Concept

Nästa Renault Laguna måste bli en hit för den franska biltillverkaren. Deras rykte kan eventuellt stå på spel om modellen skulle misslyckas. För att tillmötesgå bilköparna på bästa sätt kommer den att erbjudas med ett flertal olika karossalternativ.

När nya Renault Laguna lanseras under nästa år är det med stor sannolikhet som en tvådörrars coupé ser dagens ljus – vid sidan om de vanliga fyrdörrarsversionerna.

Motormässigt kan man förvänta sig att coupén får samma motorer som sedan- och kombimodellerna, alltså ett brett spektra av fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer från 1,6 till två liter samt mellan 112 och 204 hästkrafter.

Enligt uppgifter tros den produktionsfärdiga bilen bli väldigt lik den som vi ser på bilderna här. Läckerheter som bakre diffuser, ledljus och ramlösa dörrar behålls troligen, medan interiören antagligen blir något mer sparsmakad.

Renault Laguna Coupé Concept kommer, som de flesta andra bilar vi skrivit om de senaste veckorna, att visas upp på Frankfurtsalongen som drar igång om några dagar.