Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Mau / CarPix

Sista bilderna på Audi A6 facelift?

Sista bilderna i den bemärkelsen att premiären borde vara nära förestående.

Bilderna här är helt färska, nyligen tagna i norra Sverige. De visar sedanversionen av uppdaterade Audi A6 som snart ska presenteras i och med att det i början av nästa år är fem år sedan modellen av generation C8 klev fram som ersättare till ”C7:an”.
Vi kan misstänka att detta är lite av ett sista minuten-test av Audi, ett sista köldtest för modellen.
Just den bil vi ser på bilderna har vi faktiskt sett tidigare. Det var i slutet av november förra året som denna blå vagn med registreringsnummer IN M1452 fotograferas i södra Tyskland. Endast fälgarna är annorlunda vilket inte är så konstigt med tanke på bytet från sommar- till vinterdäck.

Som synes är det inga större designförändringar som A6 genomgår i samband med uppdateringen. I fronten, främst runt grillen, ser vi små justeringar. Dock kan det gömma sig lite större förändringar under maskeringen, och interiört vet vi inte vad som väntar. Där blir det sannolikt uppdateringar av mest teknisk karaktär.

Igensnöad bak, men det spelar mindre roll i och med att några större förändringar ser ut att lysa med sin frånvaro. Foto: Andreas Mau / CarPix

Under huven kommer troligtvis merparten av dagens motoralternativ att finnas kvar, vissa av dem kalibrerade på ett eller annat vis för bättre gång, snålare drift eller högre effekt.

Vad gäller kombimodellen, A6 Avant, så har den inte synts till som testprototyp under året som gått. Det är märkligt, men vi ser det inte som ett tecken på att Audi stryker kombimodellen.