Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Skoda Rapid luras på Nürburgring

Skoda är ena riktiga lurifaxer! Vår spionfotograf har plåtat Skodas nya modell Rapid på Ringen där den är utklädd för att föreställa en Octavia. Men vi synar bilderna och ser igenom fasaden. Men bra gjort är det!

För en månad sedan fick vi bekräftat att Skoda ska kalla sin nya instegssedan för Rapid. Man återanvänder alltså en gammal klassisk modellbeteckning. Miljövänligt och bra.

 Tidigare har vi sett nya Skoda Rapid i konceptformat på en bilsalong för ett tag sedan (Frankfurt förra året om du nu verkligen måste veta). Under våren dök det upp ett gäng spionbilder från vår fotograf som visade modellen under testkörning i Tyskland. Tyvärr så var front och akter maskerad så vi kunde inte avgöra om Skoda fegat ur från konceptbilens strama, sobra utseende.

 Nu har vi fått nya alldeles färska spionbilder, denna gång från Nürburgring, och i en första hast kan låta oss luras och tro att Skoda verkligen har fegat ur. Vi tänker ”men åh vad tråkigt, en mini-Octavia”. Men så är icke fallet för vad vi ser här är en av de bättre maskeringarna vi sett på sistone.

 Granskar vi spionbilderna (och de två aptitretarbilderna som Skoda släppte i dag) ser vi att Skodas dekalavdelning haft skoj på jobbet. De har med hjälp av diverse tejp fått till en Octavia-front, andra bakljus samt även karosskarvar som inte alls känns rätt.

 I stället ska du tänka bort den silverfärgade tejpen i fronten runt Skoda-emblemet samt strålkastarnas ”ögonlock”. Allt detta är bara tejp, precis som bakre dörrskarvarna, skarven mellan bakre skärmarna och stötfångaren samt bakljusen som nästan ser ut att höra hemma på Volkswagen Polo Sedan.

 Jämför spionbilderna i bildgalleriet nedan med det andra bildgalleriet som visar Mission L, konceptbilen som förevisade Rapid.

 Rapid är Skodas nästkommande modell i en rejäl offensiv från den tjeckiska biltillverkaren. Kapade kostnader i form av något äldre och välprövad teknik och effektiviserad produktion ska göra Rapid till en prismässigt överkomlig bil för dem som inte är intresserade av Octavia.

 Vi vågar nästan satsa en slant på att världspremiären blir på Parissalongen i höst om inte Skoda satsar på någon form av presentation under sommaren.