Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

Skodas suvar uppdateras

Både mellanbrorsan Karoq och storebror Kodiaq befinner sig i mitten av sin livscykel, så Skoda förbereder för en uppdatering. Båda bör lanseras nästa år och dieselhästkrafterna blir starkare.

Det må kännas som att det var igår Skoda visade upp sin suvoffensiv, men nu är det dags för en uppdatering över modellprogrammet. Detta är första gången vi ser uppdaterade Skoda Karoq ute på vägarna. Det må kännas tidigt, men med tanke på att en modell i dag lever cirka sju år, och att Karoq lanserades 2017, är det snart dags. Räkna med att uppdaterade Karoq släpps 2021.

Foto: Carpix

De visuella uppdateringarna är än så länge minimala på prototypen på bild. Både fram och bak ser det identiskt ut under kamoufleringen, men ny design både i grillen och hos lamporna förväntas.

Invändigt i prototypen på bild ser det fortfarande ut som i nuvarande Karoq, men vi förväntar oss att infotainmentsystemet uppdateras till vad Volkswagengruppen kallar MIB-3. Systemet har snabbare hårdvara och återfinns i uppdaterade Volkswagen Passat, uppdaterade Audi A4 och nya Skoda Octavia.

LÄS MER: VW-gruppen har nya mjukvaruproblem

Inga motorer är än så länge kända, men med tanke på att Volkswagen planerar ge sin lilla suv T-Roc ett laddhybrid-system, är det troligt att Karoq får samma behandling.

Foto: Carpix

Även den större suven Kodiaq passerade vår fotografs lins. Skoda lyckades för två år sedan skohorna in Kodiaq R.S som rekordhållare runt Nürburgring. Snabbaste sjusitsiga suv någonsin, den ni! Inte mycket är känt än så länge, mer än att front- och bakparti bör få lättare lyft.

Foto: Carpix

En uppdaterad, vanlig Kodiaq stod även parkerad, där ett specifikationspapper låg synligt invändigt med texten ”2,0/147 kW TDI”. Den i dag 190 hästkrafter starka dieselmotorn kommer i framtiden få 200 hästkrafter jämt. Även storebror Kodiaq förväntas lanseras 2021.