Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Snart officiell – nya bilder på BMW 2-serie Gran Coupé

Med nya 1-serie premiärvisad och klar fyller BMW på med fler modeller med samma grund, inklusive en ny 2-serie. Men det blir inte bara utbyten rakt av – även en helt ny karossvariant, 2-serie Gran Coupé, är på ingång. Vår spionfotograf har fångat den i sin mest avklädda form hittills.

Det är bara två månader sedan BMW visade oss första bilderna på nya 1-serie, baserad på en mindre, framhjulsdriven plattform. Nu är det snart dags att fylla på modellprogrammet med 1-seriens systermodeller i 2-serien.

BMW 2-serie på sightseeing i Berlin.

Men det blir inte bara ersättningar rakt av av 2-serie Coupé och Cabriolet, och får vi hoppas så småningom M2. Även en helt ny karossvariant är på ingång, vilken nu våran spionfotograf återigen har fångat på bild, nämligen BMW 2-serie Gran Coupé. Även BMW själva har släppt en bild på bilen i maskerad form, framför Brandenburger Tor i Berlin (se lilla bilden).

Trots namnet får vi väl benämna Gran Coupé som en sedanmodell, om än kanske med lite mer svepande linjer, och det blir första gången för Europas del som vi får bekanta oss med en renodlad sedan i det minsta segmentet från det bayerska märket. Utgående generation 1-serie har förvisso funnits som sedan, men då bara för vissa marknader så som Kina och Mexico, och 1990-talets kultbil 3-serie Compact var knappast att räkna som en sedan, snarare mer av en avhuggen större sedan, i sådana fall.

Foto: CarPix

2-serie Gran Coupé är dock inte ensam i sitt segment. Tvärt om, båda de tyska ärkerivalerna har redan modeller som direkt konkurrerar med den – Audi A3 Sedan respektive Mercedes CLA. Och i likhet med att dessa även finns i mer effektstinna versioner får vi räkna med att även 2-serie Gran Coupé kommer i hela spektrat av motoralternativ. Från instegsmodeller upp till fyrhjulsdrivna M235i xDrive med 306 hästkrafter.

Foto: CarPix

Vill du se 2-serie Gran Coupé i sin fulla glans så får du hålla dig på halster tills november, då premiären beräknas ske, på bilsalongen i Los Angeles. Men redan nu kan vi utlova att du kan läsa mer om modellen hos oss inom kort.