Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Tesla Model S Plaid testas mot Porsche och Mercedes-AMG på bana
2 AV 2
Foto: ffiarpg / Reddit

Tesla Model 3 facelift avslöjad!?

En bild har seglat upp som en av de hetaste snackisarna i bilvärlden just nu. Inte så konstigt med tanke på att bilden påstås visa uppdaterade Tesla Model 3 med helt nytt utseende framtill.

I sommar är det sex år sedan Tesla Model 3 började tillverkas. Den har under åren genomgått smärre justeringar men inga som har gett en större nyhetskänsla. En sådan, betydligt större uppdatering är på gång och enligt tidigare uppgifter ska produktionen av en kraftigt reviderad Model 3 inledas under tredje kvartalet 2023.
Det har pratats om att den populära elbilsmodellen ska genomgå en en uppstramning av interiören och att den omtalade yoke-ratten tar plats, men också om exteriören kan komma att förändras. Är det sistnämnda vi får delvis får se redan i dag?

Så här ser Tesla Model 3 ut i dag.Så här ser Tesla Model 3 ut i dag.Så här ser Tesla Model 3 ut i dag.
Så här ser Tesla Model 3 ut i dag. Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

I natt svensk tid publicerades en bild på Reddit som enligt användaren ffiarpg visar Tesla Model 3 facelift. Om det är äkta vara som skådas vet ingen, men användare menar att platsen där fotot är taget väldigt mycket liknar Tesla Design Center i Hawthorne i Kalifornien. Det säkerställer förstås inte att hela bilden är riktigt, det mesta kan manipuleras. 

Om det är uppdaterade Model 3 vi ser så är det en helt ny design på fronten som avslöjas. Lägre och mer utdragna strålkastare som tillsammans med det rakare frontpartiet i viss mån påminner om hur det ser ut på kommande Tesla Roadster. Lite Aston Martin över utförandet, om än utan grill.

Är detta Tesla Model 3 facelift modellår 2024? Enligt ett inlägg på Reddit är det så.Är detta Tesla Model 3 facelift modellår 2024? Enligt ett inlägg på Reddit är det så.Är detta Tesla Model 3 facelift modellår 2024? Enligt ett inlägg på Reddit är det så.
Är detta Tesla Model 3 facelift modellår 2024? Enligt ett inlägg på Reddit är det så. Foto: ffiarpg / Reddit

I övrigt ser bilen på bilden ut som dagens Tesla Model 3. Ytterbackspeglarna ser ut att vara orörda, så även dörrbladen med samma stil på de horisontella vecken. Interiören är inte helt lätt att dra några slutsatser om. Ratten ser ut att vara täckt, men instrumentbrädan verkar inte ha samma raka design som i dag – om det nu inte är en täckande duk som lurar oss. Infotainmentskärmen ser ut att vara av samma storlek och ha samma placering som vi är vana vid, att den ser ut att sitta lägre beror på instrumentbrädans eventuella nya utformning (eller om det kanske är nämnda duk).