Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Tesla tillbaka på Nürburgring för rekordförsök

Försöket att ta rekordet på Nürburgring fortsätter för Tesla som nu är tillbaka med de två prototypbilarna i uppdaterat utförande.

I september var det mycket fokus på Tesla och deras några veckor långa närvaro på Nürburgring. Två modifierade Model S i så kallat Plaid-utförande avverkade varv efter varv för att samla in data som ska ligga till grund för det rekordförsök som senare ska genomföras. Tesla, som i samma veva uppförde en Supercharger-laddstation för snabb och effektiv laddning av bilarna i stället för att ladda via ett dieselaggregat, avslutade körningarna runt den 20 september och lovade att komma tillbaka i oktober.

Foto: CarPix

Nu är det oktober månad och Tesla är tillbaka med bilarna på Nürburgring. Återigen en röd och en blå bil har fångats av vår spionfotografs kamera, men bilarna ser inte riktigt ut som tidigare.

Om de ansågs vara modifierade tidigare kan vi nu säga att de är ordentligt modifierade. Bland annat ser vi att fronten på de båda bilarna är tillsnyggad och yttre luftintagen förändrade.

Foto: CarPix

Bakom främre hjulhusen har ordentliga luftslitsar tagit plats och baktill har bilarna fått var sin ny diffusor, på den blåa är den av riktigt grov kaliber. Tveksamt om den stora kommer att erbjudas som standard på en framtida Plaid-modell.

Den röda bilen är utrustad med två grunkor på taket, förmodligen någon form av mätinstrument då de knappast ser ut att vara aerodynamiska detaljer. Man kan dock aldrig vara säker…

Fälgarna är också nya och bakom dessa gömmer sig stora kolfiberkeramiska bromsskivor, precis som vid förra körningen på Nürburgring.

Foto: CarPix

Nu återstår det att se vad modifieringarna leder till. Kommer Tesla att slå Porsches rekord? Det får framtiden utvisa.