Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Cross Up
Volkswagen Cross Up
Volkswagen Cross Up
Volkswagen Cross Up Foto: CarPix

Volkswagen Cross Up fångad omaskerad

Under Frankfurts bilsalong 2011 stod ett tufft koncept kallad Cross Up i  Volkswagens monter.  Nu börjar den robusta Up-versionen närma sig produktion  och ett exemplar har blivit fångad helt omaskerad.

Om någon mot förmodan har glömt hur konceptbilen såg ut kan vi berätta att den är näst intill identisk med den fångade förseriebilen.  Den första versionen av konceptet hade inga sidolister men detta ändrades redan tidigt och bärs nu även av produktionsbilen.

Till skillnad från vanliga Up har Cross Up blivit utrustad med svarta skärmbreddare som troligtvis kommer variera i kulör beroende på vilken exteriörfärg man har valt. Grillen är lackerad i silver och dessutom finns hasplåtar runt om. Den bakre stötfångaren har även den fått en bit silverlackerad.  Cross Up blir dessutom utrustad med ett par rejäla 16-tummare i Cross-design.

Volkswagen har en lång rad med förhöjda Cross-modeller som CrossPolo, CrossGolf, Cross Caddy (som till skillnad från övriga särskrivs) och CrossTouran. Där den senare fortfarande saluförs i Sverige. Cross Up kommer att finnas ute till försäljning under 2013.