Volkswagen Golf Country på väg tillbaka?

En märklig mula baserad på nuvarande Volkswagen Golf rullade i norra Sverige i vintras och har nu synts till runt Nürburgring. Men vad är det för något, detta högbygge?

Kommer du ihåg Golf Country? Golf II fick tolv centimeter förhöjd markfrigång, Syncro-fyrhjulsdrift (VW borde för övrigt ersätta 4Motion-namnet med Syncro), viltbåge framför grill och strålkastare samt reservhjul på bakluckan. Tuff var bara förnamnet. Modellversionen byggdes i 7 735 exemplar av Steyr-Daimler-Puch i Graz, Österrike, mellan maj 1990 och december 1991.

Här en Volkswagen Golf Country från 1991, sista produktionsåret.

2006 gjorde Volkswagen en betydligt tamare variant av Golf Country genom att smacka på lite plastdetaljer på Golf Plus. Man gav den namnet CrossGolf (I Österrike såldes den ett par år under namnet Golf Country) och lät modellvarianten hänga med fram till 2014.

Mulan syntes även till uppe runt Arjeplog i vintras. Foto: CarPix

Har Volkswagen tittat tillbaka i sina egna historieböcker och fått blodad tand? Man skulle kunna tro det när vi ser dessa färska bilder från området runt Nürburgring. Framför vår spionfotografs kamera rullade en mula baserad på nuvarande Golf förbi. Bilen är omaskerad vilket gör att vi tydligt ser att markfrigången är högre och spårvidden betydligt bredare än på en standard-Golf. Dessutom har C-stolparna kapats på höjden, något som syns på skarven mellan skärm och stolpe. C-stolparna upplevs som lägre, men det kan vara en synvilla.

Något skumt är det med bilen, och med lite önsketänkande föreställer vi oss en modern Golf Country. Det skulle också kunna vara en mula av den femsitsiga crossover som Volkswagen ska vaska fram för att ytterligare bredda modellprogrammet.