Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På Golf-fronten intet nytt.På Golf-fronten intet nytt.På Golf-fronten intet nytt.
På Golf-fronten intet nytt. Foto: CarPix

Volkswagen Golf-mula visar invärtes förändringar

Åttonde generationen Volkswagen Golf har, efter en tuff start i livet, hunnit bli några år gammal. Det betyder att modellen är på väg att uppdateras och vi har fått span på en mula som visar lite av förändringarna.

Tyvärr är det en något tam version av Volkswagen Golf facelift som har fastnat på bild. Det rör sig om en form av mula där icke omedelbara synliga nyheter testas i nuvarande förpackning, det vill säga med kaross identisk med hur Golf ser ut i dag.

När uppdaterade Golf når marknaden om cirka ett år kan vi tänka oss några smärre justeringar av det exteriöra utseendet, exempelvis är strålkastare och bakljus relativt enkla att förändra för att upplevas som nya. Kanske vi även får se mindre nyheter pryda stötfångarna i båda ändar samt nya fälguppsättningar och kanske en eller två nya karosskulörer.

Volkswagen jobbar på ett vassare infotainmentsystem med tillhörande skärm av modell större.Volkswagen jobbar på ett vassare infotainmentsystem med tillhörande skärm av modell större.Volkswagen jobbar på ett vassare infotainmentsystem med tillhörande skärm av modell större.
Volkswagen jobbar på ett vassare infotainmentsystem med tillhörande skärm av modell större. Foto: CarPix

Största förändringar sker i stället interiört med fokus framför allt på infotainmentsystemet, både hård- och mjukvarumässigt. Vi minns ”Golf-åttans” (dagens generation) första tid i livet, den var allt annat än en dans på rosor. Efter lanseringsförseningar och produktionsstopp genomfördes flera återkallelser för att få bukt med främst mjukvaran. Bland annat har eCall-funktionen strulat, så även infotainmentsystemet och backkameran.

På spionbilden som visar förarplatsen ser vi först och främst en ny, betydligt större infotainmentskärm än vad Golf i dag har. Skärmen ser ut att vara identisk med den som vi nyligen visade er ska ta plats i nya Tiguan. Lösningen är inte helt olik hur det ser ut i märkets eldrivna ID-bilar.

Instrumentbrädan, mätarhuset, mittkonsolen och dörrsidorna i Volkswagens testbil ser ut att vara likadana med hur detaljerna ser ut i dag. Eventuellt sker här och där några förändringar för att förhöja känslan av nytt.

Premiär för uppdaterade Volkswagen Golf är det under 2023. När den rullar ut till bilhandlarna och sedermera på vägarna är okänt, men vi räknar med att det blir under senare delen av 2023 som årsmodell 2024.