Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Volkswagen ID.4 Coupé visar upp sig

Det är mycket fokus på elbilen ID.3 nu, men storebror ID.4 vill också vara med i rampljuset. Här är helt färska spionbilder på ”coupéversionen” av elektriska suven ID.4.

Kommer du ihåg Volkswagens konceptbil på Frankfurtsalongen 2017? Låt oss då friska upp minnet. En metallicröd suv med elektrisk drivlina presenterades, den gick under namnet I.D. Crozz. Vad som utmärkte bilen, utöver två elmotorer på 306 hästkrafter, var det sluttande bakpartiet som gjorde modellen till en ”coupésuv”.

Volkswagen har efter I.D. Crozz-avtäckningen snackat en hel del om suven som ID.4 och i Frankfurt i fjol höstas visade den tyska biltillverkaren upp produktionsversionen, men fegade ur lite i och med att de hade valt att täcka bilen med gulspräcklig maskering.

För knappt två månader sedan var det dags att visa upp ID.4 igen, denna gång på bilsalongen i Genève – som blev inställd på grund av coronaviruset. Men Volkswagen hann skicka ut bilder på bilen, denna gång med blåspräcklig maskering.

LÄS MER: Så bra är fyrhjulsdriften hos elbilar

Exakt samma fönsterlinje som på konceptbilen I.D. Crozz som visades 2017.Exakt samma fönsterlinje som på konceptbilen I.D. Crozz som visades 2017.Exakt samma fönsterlinje som på konceptbilen I.D. Crozz som visades 2017.
Exakt samma fönsterlinje som på konceptbilen I.D. Crozz som visades 2017. Foto: CarPix

De båda maskerade showbilarna skilde sig dock mot I.D. Crozz (som även visades i Shanghai våren 2017). Det sluttande bakpartiet hade försvunnit, modellen hade blivit en mer traditionell – eller praktisk om man så vill – suv.

Men vår spionfotograf har fått syn på något som vi nu kan visa dig – ID.4 med sluttande bakparti. Volkswagen ska med andra ord göra två varianter av ID.4 varav den ena vi i nuläget kallar ID.4 Coupé med tanke på ”femdörrarscoupéformatet”. Helt enkelt I.D. Crozz i produktionsutförande.

Ute på Internet tvistas det om vad denna modellversion ska heta. Vissa säger att modellbeteckningen blir ID.4 GTX, vilket vi har svårt att tro på med tanke på att GTX-beteckningen ska användas till lite mer sportigt lagda modellversioner av märkets elbilar. GTX är alltså sagt att vara elbilarnas motsvarighet till vad GTI är för bensinbilarna. GTX bör, precis som GTI, inte vara en beteckning för karossform.

Vi kallar i nuläget modellversionen kort och gott för ID.4 Coupé (eller så blir möjligtvis ID.5, men låt oss inte gå in i den diskussionen i dag).

LÄS MER: Volkswagen ID.4 på besök i Sverige – utklädd till Opel

Avgasrören är inte riktiga, de är en del av maskeringen.Avgasrören är inte riktiga, de är en del av maskeringen.Avgasrören är inte riktiga, de är en del av maskeringen.
Avgasrören är inte riktiga, de är en del av maskeringen. Foto: CarPix

Hur det än blir så kommer drivlinorna sannolikt att vara desamma som i vanliga ID.4, dessutom med olika batteristorlekar som i ID.3. Värstingvarianten lär få två elmotorer med över 300 hästkrafter, den skulle i så fall kunna heta ID.4 Coupé GTX.

Volkswagen ID.4 kommer sannolikt att presenteras under 2020. Hur det blir med ”coupéversionen” återstår att se. Men allra senast under 2021 bör vi se de båda karossvarianterna på vägarna.