Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Volkswagen ID.6 är snart här

Nästa år lanseras den stora eldrivna suven Volkswagen ID.6. Med sina stora mått kan den bli en mer praktisk utmanare till bland annat Tesla Model X och Audi e-tron.

Förra året visade Volkswagen upp eldrivna suven I.D. Roomzz, men då rörde det sig endast om ett koncept. Nu har vår spionfotograf fångat produktionsbilen – som får namnet ID.6 – i de österrikiska alperna.

Volkswagens elektriska suv ID.6 försöker gömma sig bakom ett Peugeot-ansikte. Foto: CarPix

Formera är sig lika, men skjutdörrarna på konceptet är utbytta mot konventionella dörrar både fram och bak. ID.6 får även så klart B-stolpar, något I.D. Roomzz saknade.

Även om bilen ser relativt omaskerad ut är det svårt att uttyda några detaljer. Fronten och lamporna är effektivt maskerade.

Foto: CarPix

 Större än både Volkswagen ID.4 och Skoda Enyaq.

ID.6 baseras på samma grund som övriga familjemedlemmar - MEB-plattformen. Elsuven börjar säljas i Kina nästa år, men bör komma till Europa och USA kort därefter senare. Två förproduktionsexemplar är redan byggda i Foshan-fabriken som samägs av Volkswagen och FAW.

Så här såg konceptbilen I.D. Roomzz ut vid presentationen våren 2019. Foto: Volkswagen

I.D. Roomzz stoltserade med 45 mils räckvidd (WLTP) från batteripaketet placerat i golvet och 302 hästkrafter. Räkna med att ID.6 får liknande prestanda.

Med tanke på sin storlek är det en stark utmanare till kommande eldrivna BMW iX5 och nuvarande Audi e-tron.