Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @Red.David / CarPix

Volkswagen ID.Buzz i produktionskaross – första bilderna

Helt eldrivna Volkswagen ID.Buzz har testats länge men nu får vi en första titt på den i sin produktionskaross.

I början av året fick vår spionfotograf syn på kommande Volkswagen ID.Buzz på test i Sverige. Då i form av en mula baserad på Transporter 6.1 och därför inte särskilt rättvisande om hur den kan komma att se ut. Nu har Volkswagen kommit längre i utvecklingen och har börjat testa elbilen med sin produktionskaross. Den form bilen kommer att ha när den visas upp officiellt någon gång under nästa år.

Kamoufleringen är inte så kraftig och består i stort sett av några klistermärken och stötfångare som inte bär den slutgiltiga formen. Under klistermärkena ser vi stålkastare som är väldigt lika de som sitter på de redan lanserade ID-versionerna som ID.3 och ID.4, som den delar MEB-plattform med. Strålkastare som knyts samman av en tunn LED-slinga. Den djupt neddragna fronten är lik den hos konceptbilen som först visades upp 2017 och är lite av en blinkning till den första folkabussen med dess djupa V-form och den stora VW-logotypen mitt i fronten.

Foto: @Red.David / CarPix

Bilen vi ser på dessa bilder är transportbilsversionen som troligen kommer att gå under namnet ID.Cargo och har därför täckta sidor. Över baken syns vad som troligen är en kamouflerad stötfångare och under klistermärkena vid bakljusen döljer sig troligen lampor som påminner om de hos ID.3. Parkerad jämte en Multivan får vi en fingervisning om storleken på ID.Buzz/ID.Cargo och visst har den en slankare och mindre profil än sitt förbränningsmotorförsedda syskon.

Nya Volkswagen ID.buzz kommer som sagt att visas upp under 2022 och lanseras som modellår 2023. Tidigare har Volkswagen meddelat att den kommer att få batterier med kapacitet på 48 och 111 kWh som ska räcka upp till 550 kilometers körning. Motorn kommer att driva bakhjulen och har en effekt på 150 kW, 204 hästkrafter. Alltså lika som både ID.3 och ID.4 i grundutförande. Troligen kommer även en fyrhjulsdriven version av ID.Buzz längre fram liksom fyrhjulsdrivna ID.4 GTX som börjar säljas senare i sommar.
ID.Buzz kommer även att ha solpaneler på taket som ska ge ytterligare 15 kilometers räckvidd. Den kommer även utrustad med hårdvara för att klara autonom körning enligt nivå 4, alltså utan inblandning av föraren. Men det väntas lanseras först 2025.