Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070718-vw-phaeton-cc070718-vw-phaeton-cc070718-vw-phaeton-cc
070718-vw-phaeton-cc

Volkswagen Phaeton CC avslöjad

Volkswagen Phaeton kan nästan ses som den tyska folkbilstillverkarens svarta får. Phaeton har aldrig blivit någon försäljningsframgång. Trots detta håller de på att utveckla generation två av bilen som även kommer som plåtcab.

Den skyhögt prissatta Volkswagen Phaeton har inte motsvarat Volkswagens försäljningsplaner. Köparna har i stället valt att gå till de erkända klassiska lyxbilarna Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass.

För att på allvar kunna konkurrera mot rivalerna så kommer nästa generation Phaeton att baseras på samma plattform som kommande Audi A6 och A8. En plattform med unik arkitektur där man kan bygga bilar med kortare hjulbas – till exempel en coupé. I Phaetons fall blir det en coupécabriolet (CC), alltså en cabriolet med plåttak som direkt ska konkurrera med Mercedes SL.

Bilen på bilderna är en första mula av Phaeton CC och Volkswagen har lite komiskt använt sig av karossen till Audi A8. Som bilderna visar så har de bakre dörrarna försvunnit vilket markerar att ryktena om en coupécabriolet är sanna.

När Volkswagens testfolk fick syn på vår spionfotograf blev det fart på dem – bilen accelererade snabbt iväg och in i en väntande lastbil.

Här ser man "klart" och tydligt att det är en mula baserad på Audi A8.